alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
pad.go.pl - modyfikacja
Postanowilem troche pogrzebać przy swojej stronce - tymczasowy adres dla wersji modyfikowanej to http://varia.alkos.info/index.php?showimage=707

Czy mógłbym prosić o potwierdzenie, ze wszystko wygląda w porządku, obrazko-teksty ładują wszystkie, wystarczająco szybko itp itd? :-) Znalazlem dzisiaj skrypt zamieniajacy tekst na obrazki, uzywajacy dowolnej zadeklerowanej czcionki - tylko nie wiem jak z jego wydajnoscia, bo internet mi padl i ciągnę na jakimś lewym wirelessie od sąsiada... ;-)

(w IE sie troche rozjezdzaja tabelki... .ale pracuje nad tym :-) )

Michał K  Dołączył: 22 Lut 2007
w IE teraz jest
Cytat
Error:
No template folder exists by the name of "typewriter" or the file image_template.html is missing in that folder.
Make sure that you have uploaded all necessary files with the exact same names as mentioned here.

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
W Operze jest to samo, czyli error.

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
FF też pokazuje errora

Ojej, pogrzebalem za daleko ;-)

Sprawdzicie teraz http://pad.alkos.info :-)

[ Dodano: 2007-09-21, 23:51 ]
Aha - dynamicznie kreowana jest juz tylko data w tytule.

U mnie wchodzi ona z parosekundowym opoznieniem - jak jest u was?

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
Teraz jest jakiś facet bez głowy. Znaczy dobrze?

a w miejscu głowy, ta data...? :-)

gorky  Dołączył: 24 Kwi 2006
data rzeczywiscie z opoznieniem wskakuje, reszta OK

Dzieki, skoro dowiedzialem sie, ze to ogolny problem, chyba juz udalo mi sie go rozwiazac :-) Jak teraz?

Zdano  Dołączył: 23 Paź 2006
Data się wyświetla pierwsza.

Dzieki, o to chodziło. Ide spac :-)

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
Widzę zmiany, ale... nie wiem po co takie udziwnienia. Za duża czcionka, odciąga uwagę od fot. Lubiłem Twój ascetyczny template z czarnym tłem. Skoro musi być biały, to wolę z normalną czcionką, a nie obrazkami. Ale jak kiedys napisałeś - tam też Ty jesteś adminem :-D

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Białe tło jest dość nieszczęśliwe - sztucznie zwiększa subiektywny odbiór kontrastowości zdjęcia. To samo zdjęcie, które na białym tle ma smoliste i nieczytelne cienie, na czarnym ukazuje pełną gamę szczegółów (no, skrót myślowy). Na białym tle od razu mnie korci aby zwiększyć jasność monitora.

Zamiast czarrnego, może być ciemnoszary. Wskazówką może być tutaj interfejs wielu programów do obróbki zdjęć, który albo można ustawic na ciemny-czarny, albo jest na stałe ciemy-szary-czarny. Niechlubnym wyjątkiem pozostaje interfejs ACR/PS2, który jest stanowczo za jasny i którego za bardzo nie można ulepszyć (bez skopania ogólnie kolorystyki interfejsu Windowsa).

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
tref napisał/a:
Widzę zmiany, ale... nie wiem po co takie udziwnienia. Za duża czcionka, odciąga uwagę od fot. Lubiłem Twój ascetyczny template z czarnym tłem. Skoro musi być biały, to wolę z normalną czcionką, a nie obrazkami.

Mam dokladnie takie same odczucia. A do bialego tla juz sie przyzwyczailem.

Co do zwiekszania subiektywnosci odbioru - uwazam, ze czarny robi to w takim samym stopniu jak bialy, jednak bardziej podoba mi sie czarne tlo.

Z drugiej strony, prawie wszystkie galerie internetowe "wielkich" wykorzystuja biale tlo. W albumach fotograficznych tez jest najczesciej biale tlo (choc to moze byc zwiazane z kosztami zadruku - w przypadku bialego tla wystarczy bialy papier).

Moja opinia:
Obrazki zamiast tekstu - jestem na nie.
Upiekszenia interfejsu - nie.
Kolor - bialy lub czarny, szary nie, bo czarno-biale zdjecia na szarym tle, sa IMHO mniej efektowne.

Jak dla mnie, to u Ciebie Alkos, mogloby byc zdjecie na srodku ekranu na bialym/czarnym tle... i koniec! :-> Napisy, nawigacja - po co to komu? ;-)

zorzyk napisał/a:
Białe tło jest dość nieszczęśliwe - sztucznie zwiększa subiektywny odbiór kontrastowości zdjęcia. To samo zdjęcie, które na białym tle ma smoliste i nieczytelne cienie, na czarnym ukazuje pełną gamę szczegółów (no, skrót myślowy).

Tak, ale ja wole, zeby moje zdjecia wygladaly, tak jak wygladaja. Juz od jakiegos czasu obrabiam je pod biale tlo - takie mam ustawione w PS...

dan napisał/a:
Obrazki zamiast tekstu - jestem na nie.
Upiekszenia interfejsu - nie.

Przemysle.... moze zmienie czcionke na jakas tradycyjna, ale mniej komputerowa - bo te windowsowe to mnie drażnią że hej.... ;-)

Michu  Dołączył: 18 Kwi 2006
Alkos - ale nkogo nie interesuje to, co Ty wolisz.

Cytat
Alkos - ale nkogo nie interesuje to, co Ty wolisz.

Ap... a to pszepraszam.

;-)

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
jezeli mam byc szczery to wolalem czarne tlo.... :roll:

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Może zrobimy ankietę? Do wyboru tło białe, czarne, w szkocką kratkę i w różowe słoniki. Ja byłbym za słonikami.

Skocz do: