stz  Dołączył: 22 Sie 2007
  Czy obiektywy typu Auto Revuenon są jeszcze w sprzedaży?
Witam wszystkich, po raz pierwszy na tym forum (choć czytuję je już od kilku miesięcy)
Pytanie mam, do znających rynek, jak w temacie. Wyjaśniam o co chodzi konkretnie:
Chcę kupić na Allegro obiektyw 1:1,4 Nie bardzo mnie stać na Pentaksa SMC więc chyba sie zdecyduję na Auto Revuenon. Gość sprzedaje, rzekomo "nie używany" za 200zł. Ale mnie się wydawało, że to są obiektywy dość wiekowe juz. Więc pytanie: o ile sprzedający nie robi w balona, to czy w taki obiektywie, który ileś tam lat leżał od nowości, coś sie mogło "zastać", "zgęstnieć" itp (nie znam sie na mechanice obiektywów, więc nie wiem ) No chyba, że to rzeczywiście może być "nówka"...
Pozdrawiam

dwakleszcze  Dołączył: 17 Lis 2006
może sprzedającemu chodziło o to ,że to on go nie używał...
Gdyby obiektyw był nowy ( co mało prawdopodobne ), albo nieużywany od nowości to powinien posiadać pudełko ,instrukcję i prawdopodobnie osłonę p/słoneczną.
Co do stanu technicznego to rzeczywiście mogło tam coś sie "zastać", "zgęstnieć" itp, ale jak nie dotkniesz to się nie dowiesz, możesz tylko zaufać opisowi w aukcji.
Tak apropos tego obiektywu to mam i sobie chwalę, ale mam też smc 1.4 wię mogę tego Revuenona sprzedać za 180 (zdjęcia obiektywu na mejla)

stz  Dołączył: 22 Sie 2007
Hm... facet nic o pudełku i osłonie nie pisze, ani na zdjęciu nie pokazuje. Za to "w cenie" oferuje filtr Hoya Skylight 1B, który niekoniecznie jest mi potrzebny. Skusiła mnie ta rzekoma "nieużywaność" ale miałem wątpliwości :>
Dzięki za ofertę. Na razie zaczekam, bo mimo wszystko łudzę się, że uda mi się jednak może coś taniej jeszcze kupić. Jestem po prostu w stanie tzw. "zacisku" finansowego, i nie mogę za wiele inwestować ;-) Ale jak nic nie spatrzę to się zgłoszę. Oczywiście nie liczę, broń Boże, na to, że będzie na mnie czekał :-) Moje ryzyko ;-) W każdym razie jeszcze raz dzięki

Skocz do: