motaba_virus  Dołączył: 16 Mar 2008
problem z drukarka epson r220
Wlasciwie nie wiem czy tu czy do "problemow ze sprzetem" ale jesli zle trafilem to mnie przeniescie dobrzy ludzie :->

Moj problem polega na tym ze:

drukarka nie chce brac z podajnika papieru foto 10x15

Ale od poczatku:
Caly szczesliwy zaczalem drukowac sobie fotki 10x15 i szlo super, az po jakis 20-30 zdjeciach drukarka przestala wciagac papier (caly czas ten sam papier) i zglaszac ze nie ma papieru. Wlasciwie to wyglada to tak jakby wciagala go kilka milimetrow a potem sie rozmyslala.

Co ciekawe, jak poloze ten sam papier dluzszym bokiem w dol to wciaga i drukuje wiec nie wiem o co jej chodzi (ze zwyklym papierem tez jest ok)

oczywiscie wkladalem papier wielokrotnie i kombinowalem jak sie da i juz nie wiem o co chodzi.

pomocy ;-)

WuWu84  Dołączył: 25 Wrz 2007
Pierwsze co mi przychodzi do głowy to zbyt duża gramatura (a właściwie to jego sztywność) papieru - miałem tak z moim Brotherem raz. Potem już przeczytałem instrukcje :oops:

WuWu84, tez tak pomyslalem, tylko czemu wczesniej drukowal i czemu drukuje jak sie papier wlozy odwrotnie (szerszym bokiem do dolu)...
ot zagadka :-D

WuWu84  Dołączył: 25 Wrz 2007
Fakt zagadka, ale brzmi podobnie do mojej sytuacji. Nieszczęsny papier A4 pociąłem gilotyną na pocztówki i drukarka chwytała go za krótki bok (orientacja portretowa) bez problemu. Nie wiem niestety jak ten epson pobiera papier.

zreszta podobno lyka nawet 300g/m2 a moj ma 235g/m2...

[ Dodano: 2009-11-16, 23:07 ]
WuWu84 napisał/a:
Nie wiem niestety jak ten epson pobiera papier

u mnie tez bierze za krotki bok z podajnika na gorze (w sensie papier sobie "sterczy" z drukarki od gory)

Samp  Dołączył: 23 Kwi 2006
motaba_virus, mam drukarkę r200, więc to prawie to samo – nie mam najlepszego zdania o jej konstrukcji mechanicznej. Kiedyś też miałem problem z podajnikiem – musiałem każdą kartkę leiutko popychać ręcznie palcem, przez pierwsze kilka chwil drukowania. Potem wciągało. Później ten problem ustąpił.

Samp, masz u mnie :-B
pomoglo :-D
dzieki wielkie

Skocz do: