Nikogo nie interesuje nigdy to, co mówi reakcjonista. Ani wtedy, kiedy to mówi, bo wówczas wydaje się to absurdalne – ani po kilku latach, bo wówczas wydaje się to oczywiste.
Każdy problem ma swoje rozwiązanie, zatem
jeżeli nie ma rozwiązania to nie ma problemu.
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
Ż jest P... p.
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
JuiCe napisał/a:Przy okazji ostatniż podwyżek cen energii elektrycznej i kolejnej domowej dyskusji na ten temat zdradziłem się mówiąc iż BC-700 już od 4 dni ładuje.... ciach
JuiCe napisał/a:Na przykład wiem, ze aku 2,5 mAh łąduje się prądem 700 mA przez 3h 35 minut?
K10D tamron 18-250 zenitar 16/2,8 smc 50/1,4 metz44mz-2 FA50/1,4 velbon mini raynox
Ż jest P... p.
mygosia napisał/a:Może sobie np. codziennie puszczać inny program na zmywarce i patrzeć ile zużywa prądu ;-D
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
Kiwak napisał/a:
Zdradziłeś się, powiadasz. To teraz przejdź się po domu i policz, ile jest w nim urządzeń STALE podłączonych do gniazdka i stale CZUWAJĄCYCH, cokolwiek to ostatnie oznacza:
JuiCe napisał/a:
Strach się bać normalnie - chciałem sobie sprawić dobrej jakości CRT 21"" ale teraz zastanawiam się nad jakimś LCD bo i one mniej prądu ciągną
CytatWracając do czajnika - ktoś powiedział mi kiedyś, że widział zestawienie, z którego wynikało, iż najbardziej ekonomicznym/ekologicznym sposobem zagotowania litra wody jest tradycyjna kuchenka gazowa.
Każdy problem ma swoje rozwiązanie, zatem
jeżeli nie ma rozwiązania to nie ma problemu.
aflinta napisał/a:musi być na każdym urządzeniu elektrycznym
Nobody expects the Spanish Inquisition!
aflinta napisał/a:Natomiast odnośnie mocy pobieranej przez CRT i LCD to też dobrze porównać, bo przy dużych przekątnych wynik nie jest taki oczywisty. Poczekaj kilka lat i kup OLED - będą żarły mniej prądu i będą tańsze, ale potrzeba na to czasu, by producenci stwierdzili, ze zarobili już wystarczająco na LCD.
K-3, K100D, DA18-55WR, T17-50/2.8, T70-200/2.8, FA31/1.8, FA77/1.8, SMC-M 50/1.7, SMC-M 135/3.5