6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
Ja bym sobie darował podobne wynalazki, miałem Tokinę 80-200/4.5 i nie byłem z niej do końca zadowolony. Sądzę (ale moja opinia nie jest poparta testami, wykresami MTF, itp) że większość manualnych zoomów 80-200 lub 70-210 mało znanych marek jak Miranda, Hoya, Sunagor, Polar, itp. jest kiepska.lux napisał/a:Cosinon-z Zoom Multi Coated 80-200mm F4.5 , Obiektyw MIRANDA 70-210 1:4 Macro MC
Parowóz, widziałem parowóz!!!
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
lux napisał/a:a tak właściwie na przyszłość to jakie marki obiektywów do pentaxa polecacie
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
k-x s17-70 s70-200
Trzeba wiedzieć z której serii, są świetne, trochę gorsze i całkiem badziewne (te plastikowe z AF). http://www.robertstech.com/vivitar.htm.lsnk napisał/a:Ostatnio na Allegro bywają Vivitary 70-210 series 1 .
Parowóz, widziałem parowóz!!!
K+D+Z+to i owo
Ż jest P... p.
Trafnie to ująłeś .zorzyk napisał/a:O ile pamietam, strasznie mnie to zbulwersowało, gdy zauważyłem, ale nie zauważyłem, żebym później, robiąc zdjecia, to zauważał
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
K+D+Z+to i owo
K+D+Z+to i owo
Akai napisał/a:a szukam czegos klasy SMC M-135/3.5>Czy ten zoom to optycznie podobna "polka"?
K+D+Z+to i owo