Kastoda super
modern art = i could do that + yes, but you didn't
Przyjmuje się odwrotność ogniskowej. Np. dla 300mm jest to ok. 1/300s.Pentaxowiec napisał/a:Czy jest wzór(czy jakaś inna metoda) na obliczenie minimalną prędkość migawki tak aby obraz był nieruszony
Musiałbyś akurat sie wstrzelić.Pentaxowiec napisał/a:hciał bym już teraz wiedzieć czy moja Kasetka z maksymalna prędkością migawki 1/4000 dała by rady uchwycić kule pistoletową "bez ruchu" wiedząc że takowa kula porusza sie z prędkością około 275-300 m/s (990-1080 km/h)
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
Pentaxowiec napisał/a:chciał bym już teraz wiedzieć czy moja Kasetka z maksymalna prędkością migawki 1/4000 dała by rady uchwycić kule pistoletową "bez ruchu" wiedząc że takowa kula porusza sie z prędkością około 275-300 m/s
CytatJedne z was na pewno "złapie kulę"
Kastoda super
To może być jednorazowa sesja.Żaba napisał/a:vis-à-vis lufy
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
CytatDosłownie to może i złapie, ale chciał bym jeszcze zobaczyć efekt na monitorze.
dan napisał/a:http://www.sscmagnum.de/h...keitsvideos.htm
Kastoda super
prędkość tuż przy tarczy już nie będzie taka jak na początku ,Cytatokoło 275-300 m/s (990-1080 km/h)
Canon 1Ds Mark II | 35/1.4L | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2.0L | 580EX II
www.abjphotography.com
Kastoda super
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
plwk napisał/a:W której godzinie trwania APD to było
"Living is easy with eyes closed"
mygosia napisał/a:kiedy 6 osób wzięło w rękę po strzałce i wypuszczali je na "raz, dwa, trzY", to udawało się złapać w kadr 1-2 lotki tuż przy tarczy.
"Living is easy with eyes closed"