Database backup in progress please wait few seconds.
To nie były 50-tki, tylko różne szkła. Tak, wstyd się przyznać, ale praktycznie pierwszą rzeczą, którą zrobiłem po kupieniu deesa był ten "test". No i nie miałem jeszcze wtedy żadnej wprawy w wołaniu rawów.gator napisał/a:Swojego czasu ogladalem test 50-tek Jarka Dąbrowskiego
mogę Ci podesłać tablicę do rzutek (rzutków?), no do dartów. :) - dwie zimy wisiała na podwórku, więc pewnie tylko do testów foto się nadaje.gator napisał/a:i chcialbym zrobic cos podobnego.
Nie. Ale to moje osobiste, spaczone zdanie. Tzn. nie - dla testów. Tak - dla zwykłych zdjęć, plenerowych, ew. conieco pod światło, bokeh, portret, te sprawy.gator napisał/a:1. czy jest wogole sens tracic 1-2 dni ?
Picasa.gator napisał/a:4. Z uwagi na to iz nie mam czasu na zabawe z www, a wstawianie sampli na forum o rozm. 640x480 raczej mija sie z celem przy takim tescie (chyba ze crop-y), moze ktos moglby je umiescic gdzies u siebie ?
CytatTo nie były 50-tki, tylko różne szkła. Tak, wstyd się przyznać, ale praktycznie pierwszą rzeczą, którą zrobiłem po kupieniu deesa był ten "test". No i nie miałem jeszcze wtedy żadnej wprawy w wołaniu rawów.
CytatA, i rawy swoją drogą dobrze by było udostępnić. Jakby co, to mogę położyć u siebie.
CytatTzn. nie - dla testów.
modern art = i could do that + yes, but you didn't
to zależy tylko od Ciebie. Ja zrobiłem taki teścik/porównanie tanich tele zoomów i miło mi było że komuś się on przydał. IMHO warto.Cytat1. czy jest wogole sens tracic 1-2 dni ?
Tablice testowe sobie daruj, to nie ma sensu. W domu przy sztucznym świetle można jakiś motyw z bliska obfocić dla porównania plastyki szkieł i ostrości. Tak jak pisałeś 28, 35, 50, 70, dla wartości przysłony f2.8, f3.2, f4 no i f5.6 (to niestety jest dość sporo zdjęć i dużo pracy potem). Plener mocno wskazany np. taki jak proponuje guerilla. Tylko bardzo wskazny jest statyw Bez niego cała zabawa jest mocno dyskusyjna, może pożycz od kogoś statyw?Cytat2. co focic ?, w dzien ?, przy sztucznym swietle ?, jakie ustawienia (od 2.8 do 5.6 przy 28, 35,50 i 70)? (nie posiadam statywu, tylko monopod)
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
CytatTablice testowe sobie daruj, to nie ma sensu.
CytatW domu przy sztucznym świetle można jakiś motyw z bliska obfocić dla porównania plastyki szkieł i ostrości.
CytatTak jak pisałeś 28, 35, 50, 70, dla wartości przysłony f2.8, f3.2, f4 no i f5.6 (to niestety jest dość sporo zdjęć i dużo pracy potem). Plener mocno wskazany np. taki jak proponuje guerilla. Tylko bardzo wskazny jest statyw Bez niego cała zabawa jest mocno dyskusyjna, może pożycz od kogoś statyw?
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
gator napisał/a:Czyli plener jak najbardziej - tylko dokladnie co ?
K-5IIs, K-5, K10D+D-BG2+KatzEye+0-ME53
DA10-17/3.5-4.5, DA12-24/4, FA31/1.8 Limited, FA35/2, FA43/1.9 Limited, FA50/1.4, FA77/1.8 Limited, DFA100/2.8 Macro, DA*200/2.8
AF-540 FGZ
CytatZakład wulkanizacyjny?...
SV, SP, MEsuper, P3, K-5, DA 35/2.4, DA 18-135, SUPER-TAK 35/3.5, 55/1.8, 135/2.5, smc-M 28/3.5, 50/1.4, 1.7, 2, smc-A 50/1.4, 1.7, 2,
S 10-20 EX, S 17-70, T SP 28-75/2.8, T70-200/2.8, T 75-300 LD, T 2x Pz-AF BBAR MC7
AF-540FGZ
Dobry pomysł. Ostatecznie na oponach najlepiej ocenić zdolnośc rozdzielczą, pomijając fakt kultowości tematu.jaad75 napisał/a:Zakład wulkanizacyjny?...
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka