Yashica Mat124, Canon 100d
Po stracie zębów podobno większa swoboda języka.
/Stanisław Jerzy Lec/
K-5/K10D/K1000 | DA 18-55+SIGMA (70-300+10-20) +A 50/2+Soligor
Po stracie zębów podobno większa swoboda języka.
/Stanisław Jerzy Lec/
K-5/K10D/K1000 | DA 18-55+SIGMA (70-300+10-20) +A 50/2+Soligor

Eldred napisał/a:jak chcę zrobić zdjęcie czarno białe to nie chcę go wogule zobaczyć w wersji kolorowej traci to klimat, sens, nie wiem jak to inaczej ująć
 ...
  ...

zapraszam:
http://picasaweb.google.pl/cypis1
nowsze:
http://picasaweb.google.pl/cypska
"fotoblog":
http://fotocyp.blogspot.com
 Zaletą byłaby też ok 3 razy większa czułość (brak filtra mozaikowego przed matrycą). Jednak gremialnie doszliśmy do wniosku, że się raczej nie doczekamy...
  Zaletą byłaby też ok 3 razy większa czułość (brak filtra mozaikowego przed matrycą). Jednak gremialnie doszliśmy do wniosku, że się raczej nie doczekamy...Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
                Dołączył: 22 Kwi 2006bEEf napisał/a:Jednak gremialnie doszliśmy do wniosku, że się raczej nie doczekamy...
Eldred napisał/a:BTW ciekawe czy możliwe jest napisanie takiego algorytmu obsługującego matrycę, żeby pobierała ona tylko informację o jasności, czyli robiłą fotki cz/b bez w ogule zwracania uwagi na kolor
Pozdrawiam
Michał
7.1-21.3mm 1:1.8-2.6 | 4.95-35.4mm 1:3.3-5.2 | 18-70mm 1:3.5-4.5 | 50mm 1:1.7 | 50-150mm 1:3.8
                Dołączył: 29 Lis 2006Nie odpowiadam na pytania techniczne na PW i w tematach
MiQ27 napisał/a:Matryca działająca tylko na jasności straci wszystko to, co pozwalało na uzyskanie pięknych zdjęć cz-b na filmie. Zrobi po prostu szare zdjęcia.
pozdrawiam,
dzerrry

Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
Nie sadze, ze doczekamy oficjalnych aparatow tego typu. Ale jak tylko technologia dojrzeje, to pewnie bedzie mozna sobie zrobic cutom B&W body u jakiegos magika.Żaba napisał/a:Taki k200d B&W za 2k to byłoby to
pozdrawiam,
dzerrry
dan napisał/a:jaad75 napisał/a:Generalnie staram się obrabiać swoje zdjęcia w absolutnie minimalnym stopniu, łącznie z brakiem przekadrowywania, jeśli to tylko możliwe...
Co zyskujesz dzieki temu?
modern art = i could do that + yes, but you didn't
                Dołączył: 11 Sie 2006dzerry napisał/a:to pewnie bedzie mozna sobie zrobic cutom B&W body u jakiegos magika
 W końcu w sieci udziela się cała rzesza miłośników fotografii, a takich co by chcieli czarno białą cyfrę jest na pewno wielu i to nie tylko na naszym forum. Może gdyby zrobić wokół tego odpowiednio wiele szumu coś by drgnęło
  W końcu w sieci udziela się cała rzesza miłośników fotografii, a takich co by chcieli czarno białą cyfrę jest na pewno wielu i to nie tylko na naszym forum. Może gdyby zrobić wokół tego odpowiednio wiele szumu coś by drgnęło   Taka oddolna inicjatywa
  Taka oddolna inicjatywa  
 Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
                Dołączył: 11 Sie 2006Żaba napisał/a:takich co by chcieli czarno białą cyfrę jest na pewno wielu i to nie tylko na naszym forum
no więc właśnie. dan co kto lubi. Ja chciałbym body cyfrowe + RAW + PC + softdan napisał/a:+ koreks+chemia + skaner + soft.