K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
Pentax LX
Canon 1Ds Mark III + Canon 5D Mark III
Zenitar 16/2.8 | Irix 15/2.4 | Sigma ART 20/1.4 | Canon 24/1.4L II
Sigma ART 50/1.4 | Canon 85/1.2L | Canon 135/2L | Canon 400/2.8L
Samp napisał/a:Nie wiem skąd te problemy z WB - przecież nic Cię nie kosztuje zrobić RAWy i popracować przy obróbce.
Samp napisał/a:Bardziej nie podoba mi się natomiast to, że nie trafiasz z ostrością (kabel USB).
Samp napisał/a:Trochę mocniej bym naświetlił - tak, żeby to na czym stoi obiekt było białe.
kusol napisał/a:
Robiłem RAW i potem WB ustawiałem na papier, ale jakoś zimne wtedy wszystko było. Wołałem w lightroom, tylko zapomniałem palety barw w aparacie na Adobe przestawić - może stąd problem. Może też być to spowodowane różną temperaturą oświetlenia. A może ostatecznie ja nie mam jeszcze odpowiednich umiejętności
kusol napisał/a:
Samp napisał/a:Trochę mocniej bym naświetlił - tak, żeby to na czym stoi obiekt było białe.
Niestety nie dysponowałem dostatecznie mocnym oświetleniem , ale mogłem się rzeczywiście bardziej postarać.
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
perl napisał/a:Tylko zaznacz w aukcji koniecznie że przesiadłeś się na Pentaxa.
Samp napisał/a:Nie "oświetlił", lecz "naświetlił". Oświetlenie co masz, pewnie jest dobre, cienie w porządku, miękkie.
Samp napisał/a:Natomiast zdjęcia moim zdaniem są niedoświetlone (zwłaszcza ta karta gwarancyjna, czy co tam było).
Samp napisał/a:Dam Ci jeszcze ściągawkę, jak mi ostatnio wyszło foto na Allegro (do dyspozycji miałem statyw, krzesło, papier kredowy + halogenik z LeroyMerlin za 30 PLN)
Emes,emzetka i kilka słoików..
rzulto!!