dickkett  Dołączył: 18.09.2006
Cytuj
Michu napisał/a:
Dickkett, ale o tym było wiadomo od roku.

Oficjalnie?
Nie przypominam sobie komunikatu.
 

Michu  Dołączył: 18.04.2006
Cytuj
DXO weszło w posiadanie NIKa i zamierza go dalej rozwijać. To bardzo dobra wiadomość - pakietowi OpticPro brakowało możliwości działań lokalnych, U-Pointy powinny to zdecydowanie rozwiązać. Pomimo tego, że wybrałem inny pakiet do wołania RAWów, gorąco kibicuję DXO - zapowiada się potężna wołarka, sądzę, że wiele osób zastanowi się nad dalszą współpracą z Adobe.
To tłumaczy też udostępnienie najnowszej, 11 wersji Essential za darmo - świetna zagrywka marketingowa.
Źródło
 

komtur  Dołączył: 04.06.2008
Cytuj
Michu napisał/a:
DXO weszło w posiadanie NIKa i zamierza go dalej rozwijać.

O proszę. Pewnie rzeczywiście postanowili zawalczyć o klientów, którzy opuszczą "klasyczną" wersję Lr. I bardzo dobrze. :-)
 

M.K  Dołączył: 26.08.2007
Cytuj
Hura! No ludzie takich widomości się nie spodziewałem. Jeszcze tylko moduł druku niech zrobią w sposób elastyczny i żeby działał tak szybko jak w LR i do widzenia Adobe! Z całą pewnością wezmą kod z Vivezy. Już się nie mogę doczekać tej wersji!
 

unbreakable  Dołączył: 16.10.2012
Cytuj
Adobe sama sobie strzela w kolano LR Classic CC i LR CC to dwa niezależne programy i dwa zespoły pracują nad nimi. Wszystko sprowadza się do uniezależnienia od chmury, oraz obowiązkowy abonament. Po ostatnich wypowiedziach na temat LR Classic CC wygląda na to że podzieli z czasem los LR 6 box. LR CC nie jest traktowany jako narzędzie dla profesjonalistów. Super niech konkurencja rośnie w siłę z rozwiązaniami, które spełniają oczekiwania klientów. DXO 11 Essential już pobrałem i zarejestrowałem klucz :) link do programu, klucz podsyłają na @
 

fuen  Dołączył: 13.11.2012
Cytuj
Adobe robi to, na co pozwala mu rynek - właściwie nie ma równorzędnego konkurenta, więc doją na potęgę kasę od tych, którzy nie wiedzą alternatywy. Póki co też używam ich softu, ale w wersji 5.7, z DxO się nie do końca lubię, C1 trochę drogie, On1 mi nie działa....
 

komtur  Dołączył: 04.06.2008
Cytuj
fuen napisał/a:
DxO się nie do końca lubię, C1 trochę drogie

No właśnie. W Adobe nie czują się zagrożeni przez konkurencję. DxO dużo zyskuje po dłuższej z nim walce. Suwaki dotyczące ekspozycji działają tam mocno inaczej, niż w Lr i trudno się przestawić. W ogóle DxO daje mi ciekawe efekty - czasem jest ciężko z robić ze zdjęciem coś sensownego, podczas gdy w Lr to proste, czasem niemal "z automatu" DxO robi coś bardzo fajnego ze zdjęciem, które ciężko ogarnąć w Lr... ;-)
 

zuka68  Dołączył: 31.05.2010
Cytuj
Oby nic nie zepsuli jak w końcu wydadzą oficjalną nową wersję DxO latem 2018. Teraz spokojnie poczekam aż mi przedstawią jakąś ciekawą ofertę cenową i może się skusze, bo jest jakaś wersja przejściowa, tak z czystej ciekawości :-D

PS: prawie od początku korzystam z DxO więc nie mam obciążeń LR, PS itp chociaż otwieranie i zapisywanie potrafi wnerwić ;-)
 

rychu  Dołączył: 08.10.2006
Cytuj
Cytat
DXO 11 Essential

Czy to coś lepszego od wersji DxO 9 PRO ? Działa niezależnie? Wersja 9 wgrała mi się jako nowy program obok 8.
Wiecie czy obsługuje matryce Xtrans Fujifilm?
 

fuen  Dołączył: 13.11.2012
Cytuj
Nie, nie obsługuje.
 

rychu  Dołączył: 08.10.2006
Cytuj
fuen, dziękuję. Ściągnąłem, ale chyba poczekam, albo kupię prędzej Pentaxa.
 

M.K  Dołączył: 26.08.2007
Cytuj
zuka68, jeśli masz wersję komercyjną, zakupioną - to zawsze wysyłają oferty swoim klientom na upgrade softu. Dla posiadaczy wersji darmowych takich ofert nie ma, choć mogą wywinąć numer jeśli chcą zrobić boom na rynku i pokażą coś totalnie nowego w połączeniu z edycją 'strefową' od vivezy. Tego nie wiadomo. W każdym razie cena DxO nie zwala z nóg.
 

M.K  Dołączył: 26.08.2007
Cytuj
Właśnie przyszedł do mnie mail od DxO. Już mają sprzęgniętą korekcję strefową z vivezy. :) Nieźli są. Jest to dodatek do DxO....a może nawet całkiem niezależny soft....

http://www.dxo.com/us/pho...ntent=Customers

Scalili soft. Nie ma już w ofercie zakupu Optics Pro. Umarł król, niech żyje król!

[ Dodano: 2017-10-27, 16:58 ]
Upgrade do DxO PhotoLab 1 w wersji Elite - 69Euro
Tanio.
 

ZbyszekB  Dołączył: 27.09.2010
Cytuj
No więc DXO jest i u mnie. :-> Będę testował a potem zobaczymy. 8-)
 

zuka68  Dołączył: 31.05.2010
Cytuj
Wysłali mi maila też z ceną 69, ale jeśli tylko dodali viwezę to nie opłaca mi się przechodzić :) Czekam na lepszą ofertę ;)
 

Jakaranda  Dołączyła: 29.05.2013
Cytuj
Nik Collection mam podpięte pod Gimpa. Korzystam prawie ze wszystkich opcji bezproblemowo, jedynie zdjęcie edytowane i obrobione w HDR Efex Pro 2 nie zapisuje się. Po naciśnięciu "zapisz" ukazuje się komunikat "zapisywanie zdjęcia", po czym w Gimpie otwiera się to samo zdjęcie tak jak je wrzuciłam do Nik'a. Nie ma znaczenia czy w Gimpie otwierałam zdjęcie zapisane jako xcf, jpg czy Tiff. Wszystko inne: DFine 2, Viveza 2 i cała reszta zapisuje zmiany i otwiera w Gimpie zmienione zdjęcie. Co robię źle?
 

M.K  Dołączył: 26.08.2007
Cytuj
Wszystko robisz dobrze. HDR generuje gotowy plik i zapisuje go w innej lokalizacji. W jakiej już nie pamiętam, warto wejść w ustawienia programu i zobaczyć gdzie sieje jpg. ;)

 

martinis  Dołączył: 01.03.2016
Cytuj
Domyślnie chyba zapisuje w katalogu dokumentów użytkownika (moje dokumenty)
 

Jakaranda  Dołączyła: 29.05.2013
Cytuj
M.K., martinis - dziękuję. Zaraz poszukam zaginione pliki. :-B :-B

[ Dodano: 2017-12-09, 16:34 ]
Pliki znalazły się w moich dokumentach. Jeszcze raz dziękuję :lol:
 

M.K  Dołączył: 26.08.2007
Cytuj
Nie ma sprawy. To zagranie softu do HDR jest mało oczywiste.

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach