plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
Przypominam, że tutaj nie handlujemy. Macie coś dla siebie, przejdźcie na PW.
 

Misztu  Dołączył: 19.03.2007
Cytuj
chester napisał/a:
szatek0000, jak zmienisz na K-3II, to napisz do mnie - moze bede zainteresowany "starym" K-3


plwk napisał/a:
Przypominam, że tutaj nie handlujemy. Macie coś dla siebie, przejdźcie na PW.


Przepraszam plwk, ale gdzie tutaj widzisz handel?
Ta antyhandlowa paranoja na P@PL zaskakuje mnie każdorazowo.
 

ZbyszekB  Dołączył: 27.09.2010
Cytuj
plwk napisał/a:
Przypominam, że tutaj nie handlujemy. Macie coś dla siebie, przejdźcie na PW.
A tak swoją drogą to gdy się "dogadają" przez PW, a potem - oczywiście czysto teoretycznie!! - sprzedający "wykiwa" kupującego to sprawa zapewne trafi do sądu. W takiej sytuacji administracja forum też będzie ciągana po sądach taki samo jakby na forum był dział z giełdą. :roll:
 

iwasherebefore  Dołączył: 30.10.2016
Cytuj
Ja tam nie widzę problemu, - widzę natomiast różne rozwiązania.
Ale co Ja zrobię, - nie mój cyrk, nie moje małpy. Administracja woli się nie udzielać i utrudnić życie potencjalnym sprzedawcom.
Szkoda, że nie mamy społeczności, która sprzedaje/wymienia/oferuje coś.
Równie dobrze można zabronić sprzedaży na olx lub innych portalach, bo admini łamią prawa. Można się dalej posunąć i w ogóle zabronić sprzedaży wszystkim innym poza firmom z udzieloną koncesją na sprzedaż. Absurd.
 
rychu  Dołączył: 08.10.2006
Cytuj
iwasherebefore napisał/a:
Administracja woli się nie udzielać

Ostrożnie z takimi ocenami. To jest, można powiedzieć - prywatne forum, nie zatrudniamy rzeszy prawników. Utrzymanie forum jest pro bono, nikt nie ma ochoty i czasu wałęsać się po sądach z powodu jakiegoś gnojka, co zawita na forum by nabić kogoś w butelkę.
Też mnie boli brak giełdy, ale się z tym godzę.
 
chester  Dołączył: 01.04.2010
Cytuj
Koniec tematu sprzedaży!
Ja ze swojej strony przepraszam - nie wiedziałem, że to takie drażliwe tutaj, ale teraz rozumiem.


Wracając do tematu - rozumiem, że K-3 od K-3 II różni się jedynie nowymi "ficzerami", a nie ulepszeniem istniejących? Bo wiem o braku lampy, GPS i astrotracerze.
Czyli tak naprawdę wybiera się albo aparat z lampą i bez GPS, albo bez lampy i z GPS-em?
 

iwasherebefore  Dołączył: 30.10.2016
Cytuj
rychu napisał/a:
iwasherebefore napisał/a:
Administracja woli się nie udzielać

Ostrożnie z takimi ocenami. To jest, można powiedzieć - prywatne forum, nie zatrudniamy rzeszy prawników. Utrzymanie forum jest pro bono, nikt nie ma ochoty i czasu wałęsać się po sądach z powodu jakiegoś gnojka, co zawita na forum by nabić kogoś w butelkę.
Też mnie boli brak giełdy, ale się z tym godzę.


Nie atakuje administracji. Czytałem o tych problemach, ale są możliwe pewne rozwiązania, które i tak nikt nie wcieli w życie, bo wymagałoby to scalenia społeczności PENTAXA i odrobinę dobrej woli. ;-)
Pesymista - widzi problemy, - optymista - rozwiązania. Kropeczka - dziękuje.

chester,
K3 II ma kompensacje ±5 EV vs K3 ma ±2 EV.


edt: Jak ktoś chce wiedzieć co myślę, - PV. Nie chcę tutaj drążyć tematu.

 
rychu  Dołączył: 08.10.2006
Cytuj
iwasherebefore napisał/a:
wymagałoby to scalenia społeczności PENTAXA

Zawitaj na PPD, zobaczysz scaloną społeczność. Nie wiem jednak co to wg Ciebie znaczy.
 

Misztu  Dołączył: 19.03.2007
Cytuj
iwasherebefore napisał/a:
K3 II ma kompensacje ±5 EV vs K3 ma ±2 EV.

K3 też ma kompensacje ekspozycji po 5 działek.
 
Robert  Dołączył: 19.11.2006
Cytuj
Zupełnie jak K-5 ;)
 
tomek_j  Dołączył: 04.11.2010
Cytuj
rychu napisał/a:

Zawitaj na PPD, zobaczysz scaloną społeczność.

Na form jest zarejestrowanych 11946 użytkowników. Już trzeba zamawiać pociągi w PKP na przyszły rok
 
rychu  Dołączył: 08.10.2006
Cytuj
tomek_j, dla scalonych wystarczy jeden wagonik czeskiej elektrićki ;-)

Naczytałem się, naczytałem i mimo wszystkich wad i narzekań wybiorę K3 :mrgreen:
 

Kytutr  Dołączył: 20.02.2007
Cytuj
Cytat
czeskiej elektrićki
A co to takiego? :evilsmile:
 

Zbynio  Dołączył: 07.05.2007
Cytuj
Kytutr napisał/a:
Cytat
czeskiej elektrićki
A co to takiego? :evilsmile:

No elektrićka. Tyle, że czeska. :evilsmile:
 
water-drinker  Dołączył: 05.07.2008
Cytuj
Koledzy, szybkie pytanie. Mam w puszce oprogramowanie 1.0. Na stronie http://www.ricoh-imaging....gital/k3_2.html Ricoha jest taki kwiatek:

Cytat
Applied product PENTAX K3, K-3Ⅱ Silver Edition


Domyślam się, że Silver Edition to chodzi o te 500 limitowanych sztuk, ale czy oprogramowanie mogę bezpiecznie zastosować, jak mam K-3 II z polskiej dystrybucji? Na polskiej stronie nie widziałem tej aktualizacji... Czy mogę zatem bezpiecznie wgrać ten firmware do mojej puszki?
 

powalos  Dołączył: 20.04.2006
Cytuj
water-drinker, zrobili "babola". Moim zdaniem tam powinno być: PENTAX K3II, K-3Ⅱ Silver Edition.
Do K-3II jest wersja 1.10 do K-3 wersja 1.30. Masz to wszystko tu: http://www.ricoh-imaging....ad_digital.html
Ładujesz śmiało do korpusu kupionego w Polsce. Wszystko będzie ok. Pamiętaj tylko aby mieć baterię naładowaną na full.
 

greentrek  Dołączył: 14.08.2012
Cytuj
Ja wiem że cytowanie Optycznych nie jest w dobrym tonie, ale...
Cytat
Chodzi o aparaty Ricoh GR II i Pentax K-3 II. Z wywiadu, który pojawił się niedawno w serwisie DPreview wynika, że japońska firma planuje wypuścić na rynek następców obu modeli

... pojawia się nadzieja 8-)
 

Michu  Dołączył: 18.04.2006
Cytuj
Cytujesz Optycznych, by zacytować DPreview? Nie lepiej podać link do samego wywiadu?
 

greentrek  Dołączył: 14.08.2012
Cytuj
Zawsze leniwy byłem, a że wpadłem tylko podczas przerwy herbacianej w pracy...
Poza tym na jedno wychodzi - na Optycznych napisali więcej niż na DPreview :roll:
 

ADestroyer  Dołączył: 16.06.2010
Cytuj
A czy może coś wiadomo o następcy K-3Ⅱ? Waham się ciągle czy czekać czy rozbijać skarbonkę? :roll:

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach