jarkar  Dołączył: 23.01.2013
Cytuj
SlicaR, testowałeś pkTriggerCord dla K-50?

Ja próbowałem zmierzyć się z DT 1.4 + gphoto2, niestety nie bangla.
 

SlicaR  Dołączył: 28.04.2013
Cytuj
Chyba tak (z tego co pamiętam) ale jeszcze raz spróbuję w wolnej chwili.
 
teo73  Dołączył: 06.01.2008
Cytuj
a czy ktoś się orientuje czy jest jakiś taki gadżet że z jednej strony jest dongiel na usb z wifi, ktory jest sparowany z drugim takim donglem i nie trza nam wtedy kabla , tylko to nam robi za takie bezprzewodowe usb?
 

ZbyszekB  Dołączył: 27.09.2010
Cytuj
Szukaj bezprzewodowe HUBy USB.
 

Makler  Dołączył: 09.03.2009
Cytuj
http://www.fotografuj.pl/...tor_USB/id/1374
Nie wiem czy jest inne urządzenie (nie znalazłem), bo to ani dostępne, ani nie tanie. Ciekawe, bo rzecz mogła by się czasem przydać. Z drugiej strony raczej nie ma co liczyć na powstawanie tego typu rozwiązań bo Wifi montują teraz prawie do wszystkiego, do lodówek, pralek a nawet do aparatów Pentaxa.
 

Fenol  Dołączył: 31.08.2010
Cytuj
Cytat
a czy ktoś się orientuje czy jest jakiś taki gadżet że z jednej strony jest dongiel na usb z wifi, ktory jest sparowany z drugim takim donglem i nie trza nam wtedy kabla , tylko to nam robi za takie bezprzewodowe usb?


Zawsze można zainwestować w kartę Eye-Fi - robisz zdjęcie i jak jesteś w zasięgu sieci, to od razu przesyła Ci je do komputera. Niestety nie działa pod Linuksem, więc ja z tego zrezygnowałem ;-) Ale pod windą śmigało miło.
 

gracek03  Dołączył: 30.08.2009
Cytuj
A działało by takie coś pod Pentaxem z LiveView. Wiem że tu to Nikon , podobno tez działa pod Canonem.

https://www.youtube.com/watch?v=DR0K_-4uICA
 

Narado  Dołączył: 17.11.2011
Cytuj
Czy jest jakikolwiek program umożliwiający kontrolę i sterowanie K3 z kompa ??????
 

Narado  Dołączył: 17.11.2011
Cytuj
espresso, do tego Canon, Nikon i kilka innych marek. Co zrobić jak człek zafiksował się na Pentax-a ? A takie udogodnienie przydało by się przy studyjnym makro. Chyba masz średni format Pentax-a, jak Ci się podoba taki zestaw ? http://vancouver.craigsli...5308337212.html
 

gezeb  Dołączył: 26.05.2007
Cytuj
Dla K-S2 i K-1 https://sourceforge.net/projects/pentaxks2wifiremote/?source=navbar , użytkownicy K-1 podają że nie działa bracketing.
 
Desmond  Dołączył: 07.10.2008
Cytuj
Przestałem się tu udzielać dośc dawno temu i teraz przy logowaniu zostałem przywitany komunikatem:
Cytat
Zostały usunięte informacje o nieczytanych postach z wyjątkiem postów napisanych przez ostatnie: 2 dni
Ilość usuniętych nieczytanych postów: 127978

No ale do rzeczy.

Na stronie autora jest dostępna 0.7.0. Szukałem sobie po Googlach i na czyjąś prośbę Autor wrzucił wersję programu dla K3.
https://www.pentaxforums....nload-link.html
http://www.filehosting.or...omasz%20Kos.zip (trzeba podać maila do wysyłki, ja to dałem na jakiś dawny śmieciowy bo link z plikiem przychodzi na skrzynkę).

Wersja tego programu to 0.7.6. Wrzucam jako ciekawostkę.
 

Kytutr  Dołączył: 20.02.2007
Cytuj
Desmond napisał/a:
Wersja tego programu to 0.7.6. Wrzucam jako ciekawostkę.
Sprawdziłem na szybko z K-3 z firmware w wersji 1.40 - działa. Niestety, AF "nie bangla".
No i witaj z powrotem na forum :-B

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach