Inżynier  Dołączył: 13 Lis 2006
Jarek D - w moim tez lata ( ten typ tak ma :-P )

fotopentax  Dołączył: 05 Wrz 2006
Dzisiaj sprzedali 3 szt Samsunga GX 10 kit w Krakowie w sklepie Fotoplus , czyli jest popyt na tańsze wersje.

http://www.sklepfotografi.../GX-10-18-55mm/

Sprostowanie.
Wiadomość o sprzedaży Samsungów GX-10 nieprawdziwa. Ktoś mnie wprowadził w błąd. Rozmawiałem z Fotoplusem , Samsungi są zamówione ale ich jeszcze nie ma.

Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
Inżynier, graba.

marucha  Dołączył: 22 Kwi 2006
Inżynier napisał/a:
marucha- najwcześniej w przyszłym tygodniu ( strasznie dużo pracy) - ale za to z przyjemnością. Niestety mam tylko jedno szkło do Pentaksa - weźcie coś to podłączymy.
Dam znać w sobotę czy niedziela bedzie możliwa. A tak swoja drogą to dajcie trochę poznać aparat. To moje pierwsze cyfrowe lustro - do dzisiaj byłem analogowy w kolejności historycznej: Ami, Praktica, Pentax, przerwa, Zenith, Minolta, Canon ( jeszcze jest)

To, co mam, wezmę. Myślisz o najbliższej niedzieli?

Inżynier napisał/a:
Panowie focić!

Tja - powiedz to pogodzie... :-/

Sołtys - jak tylko będzie coś więcej wiadamo. dam znać. Jak widzisz wyżej - może w niedzielę coś wyjdzie. W każdym bądź razie postaram się skontaktować z ludźmi :mrgreen:

Marucha

ThomFoto  Dołączył: 07 Lis 2006
Jarek Dabrowski napisał/a:
No i po co do kuchni lazłeś?

[ Dodano: 2006-11-29, 14:24 ]
Marek, jak już dostaniesz aparat w swoje ręce - napisz, czy tobie też lata w środku. Jakoś potrzebuję potwierdzenia po polsku...

Co prawda nie MArek ale potwierdzam. też lata . i pewnie tak ma być

ThomFoto, graba.

Michu  Dołączył: 18 Kwi 2006
U mnie w kurniku też lata.

Michu napisał/a:
U mnie w kurniku też lata.

Koniec lata? Znaczy ten, no, wrzesień?

A gdzie graba?
Czuję się niedoceniony. Ty to jednak potrafisz ludzi w kompleksy wpędzać.

Michu, graba.

Co prawda już trochę się ośliniłem (skutek szybkopowstałego tiku nerwowego), ale OKO.
I aby nie był to OT.
Porównywałeś szybkość AF z Z-1p?

Gall_Anonimowy  Dołączył: 04 Lis 2006
Zbigniew napisał/a:
Odnośnie kupowania K10D w mediamarktcie - obdzwoniłem przed chwilą kilka tych zacnych sklepów (w Warszawie) no i nic - pusto, choć może coś być w grudniu. Trochę smutno. A jeszcze trudniej mi to jest znieść po tym, jak wchodząc do kuchni zobaczyłem w telewizji reklamę C*** 400D :cry:

Te 15 sztuk w Krakowie to jedyne K10D które chyba znalazły się sieci Media-Saturn. Na dziś nie ma sensu aby szukać ich w innych marketach. Trochę to dziwne i nawet śmieszne ale czasami warto robić zakupy w MM, obecnie w tym krakowskim :-)

Pozdrawiam
GA

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
Inżynier, - a wysylkowo ten MM nie chce pracowac moze ? Tzn. mnie to samo body by interesowalo....

Michu napisał/a:
Porównywałeś szybkość AF z Z-1p?

Tak. Ale nie zapisałem wyników.

A na serio - to na oko Z1p jest trochę wolniejszy od K10D, co potwierdził mój test kręcenia żółwiem (77 Ltd). 10 przebiegów zajęło zetce 23 sekundy (K10D - 19s, DS - 29s).
No i Z1p nie łapie ostrości na poziomych kontrastach, a kadyszka i owszem.

djack  Dołączył: 22 Kwi 2006
fotopentax napisał/a:
Dzisiaj sprzedali 3 szt Samsunga GX 10 kit w Krakowie w sklepie Fotoplus , czyli jest popyt na tańsze wersje.

3520 zł - cena fajna, może nawet bym sie skusił, gdyby nie to, że przyszłość moich finansów jest wciąż niepewna. Gdyby w takiej cenie sprzedawali K10D + kit, to by było jeszcze fajniej.

pxm  Dołączył: 17 Paź 2006
djack napisał/a:
fotopentax napisał/a:

3520 zł - cena fajna, może nawet bym się skusił, gdyby nie to, że przyszłość moich finansów jest wciąż niepewna. Gdyby w takiej cenie sprzedawali K10D + kit, to by było jeszcze fajniej.

hmm... a mi dzis jak dzwonilem do dystrybutora GX-10 na Polsce powiedziano, ze sprzedaz od polowy grudnia. Wiec chyba te co sa teraz to z innego zrodla niz polski dystrubutor ("k-consult").

pi.wa  Dołączył: 20 Kwi 2006
Dzis zaczal pracowac ze tak spersonifikuje i jestem zachwycony to cudenko ostrzy szybko, SR dziala wydajnie ( nie podam wam parametrow bo musialbym zajrzec ale robilem 200/2,8 przy 1/45 sek. i dal rade) barakuje gripa i pionowego spustu (czekam) ale i tak jestem zachwycony; DNG bo moj PS nie czyta RAW znaczy PEF ( a z IST D czytal - moze ktos wie dlaczego) robia sie naprawde pieknie ach...ech...co tu duzo mowic moze to nie aparat na miare XXII wieku ale dzis ... jesli o mnie chodzi ... malina :-D

GrzegorzM Dołączył: 02 Maj 2006
W MM w Krakowie mają o dwie sztuki więcej niż rezerwacji.

Jeszcze tylko dodam, że właśnie są raty 3x0%.

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Ja też bym się na krakowskie spotkanie z kadychą pisał. Mogę wziąć szesnastomiesięczne dziecko, to przetestujemy AF-a w ekstremalnych warunkach. Jakieś obiektywy też się znajdą (aczkolwiek niewiele).
:-B za kadyszkę.

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
chcialbym tez sie cieszyc posiadaniem K10D ale....ale bedem twardy! nie za 4000! no chyba ze z kitem ....moze ktos kupilby kita za jakies 400zl.....

Skocz do: