stereo napisał/a:modlić się co wieczór, żeby następnego dnia działał?
wedding photo Farnborough - blog
wedding photographer Hampshire
FF Nikon System
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
DJ_Direct napisał/a:starsza ktora ma w calosci 2.8 i podobno jeszcze lepsza
stereo napisał/a:
Bardziej mnie jednak nurtuje pytanie - co z ewentualnym serwisem? Dużo czytałem ale o serwisie sigmy nikt nie wspominał (może się nie psuje?:P). Za to o tamronie - nic dobrego nie czytałem. Podczas gwarancji naprawa ciągnie się miesiącami, po gwaranci naprawa graniczy z cudem, a zaraz po zakończeniu gwarancji obiektyw sie sypie - tyle wyczytalem na różnych forach (tym, cyberfoto, digart, canonboard). Jak to jest w przypadku sugmy? Mieszkam we wrocławiu, tam jest sigma pro-centrum, coś to da? (jeżeli chodzi o ff/bf, to i tak będę w sklepie testował, więc róznicy nie ma).
)
Piotr
K-5,K-3| i kilka szkieł
https://pbase.com/piotreks
Gdynia? Rendaszka?dilbert napisał/a:Zabawa w serwisowanie trwała prawie dwa tygodnie podczas których panowie z Sigmy trzasnęli z mojej puszki prawi 1000 zdjęć (!) i... nie zrobili nic
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
Żaba napisał/a:
Niestety ale serwis sigmy pana Rendaszki jest fatalny! I mówię to z własnego doświadczenia.
Canon 50D + Kit + 50mm 1.8
GX20/Kit 17-55/RICOH KR-10x/SMC-M 50 /Tamron 28-75
elgreen napisał/a:
Mam rownoczesnie po 1 obiektywie w serwisach Tamrona i Sigmy, takze jak dostane je spowrotem to sie podziele spostrzezeniami
Tamron (17-50/2.8) lezy w serwisie od 16 lipca 2009
Sigma (50/1.4 HSM) lezy w serwisie od 11 sierpnia 2009
Berrt napisał/a:
Na karcie aparatu mam fotki testów ale robione dość prymitywnie moim skromnym zdaniem.
Obrazek
Piotr
K-5,K-3| i kilka szkieł
https://pbase.com/piotreks
K20D|18-55|T28-75|S105|S100-300|tc1.4|Metz48
palermo napisał/a:Mam prośbę. Czy mógłby ktoś zerknąć do karty gwarancyjnej Sigmy i zobaczyć jaki jest maksymalny czas naprawy gwarancyjnej. I czy wydłuża się on w przypadku ściągania części z zagranicy.
Berrt napisał/a:Dzisiaj odebrałem z serwisu swojego Tamrona 28-75/2.8.
Na chwilę obecną wygląda OK. Jutro w świetle dziennym sprawdzę czy wszystko jest tak jak być powinno.
Do serwisu zaniosłam 6 października tak więc trochę to trwało.
W serwisie robili kalibrację AF, czyszczenie i nie wiem dlaczego, ale wymieniali elektronikę. Całkowity koszt - 279zł
Yashica Mat124, Canon 100d
Eldred napisał/a:
?? kupujesz obiektyw, okazuje się że źle działa, wysyłasz na gwarancję a oni każą płacić za naprawę? czyli de facto dopłacasz do obiektywu 279zł a w sklepach są sprzedawane wybrakowane lub ryzykowne egzemplarze?
Co to za gwarancja jeśli trzeba zapłacić żeby coś nowego prawidłowo działało??
[ Dodano: 2010-02-15, 10:47 ]
Ja bym im niezłą imprezę urządził za coś takiego, rzecznik konsumenta minimum.