K20D|18-55|T28-75|S105|S100-300|tc1.4|Metz48
Ż jest P... p.
K5-II, GX-1s +xy kg szkiełek
Jeśli błyskawicznie, to zapewne nie "przerabia", a "wyciąga" jpga zaszytego w rawie. Innymi słowy, on nic nie konwertuje.palermo napisał/a:program błyskawicznie przerabia RAW->JPG
Jarek Dabrowski napisał/a:Jeśli błyskawicznie, to zapewne nie "przerabia", a "wyciąga" jpga zaszytego w rawie. Innymi słowy, on nic nie konwertuje
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
bEEf napisał/a:Jarek Dabrowski napisał/a:Jeśli błyskawicznie, to zapewne nie "przerabia", a "wyciąga" jpga zaszytego w rawie. Innymi słowy, on nic nie konwertuje
Jeśli to ten program, o którym myślę, to właśnie tak jest - wyciąga.
On jest choćby po to, żebyś mógł w aparacie szybko zdjęcia oglądać.palermo napisał/a:Nie wiedziałem, że w RAWie jest zaszyty JPEG...
gebi napisał/a:Teraz pytanie do bEEf-a. Skoro włożyłeś już tyle w pracy w przetłumaczenie tego programu, to może mając dostęp do źródeł i kontakt z autorem, miałbyś możliwość poprosić o udoskonalenie tego programu o zapisywanie informacji do EXIF-a? Ewentualnie czy gdzieś dostępne są może źródła tego programu i autor umożliwia ich modyfikację?
gebi napisał/a:W takim razie przeprosiny lecą do Tok'Ra-y, wydawało mi się, że w jakimś wątku była mowa o tym, że to Ty tłumaczyłeś i kompilowałeś.
bEEf napisał/a:Źródła były dostępne publicznie, chyba na jakimś forum. Niestety nie pamiętam gdzie ich szukać, wygrzebał je Tok'Ra, on też tłumaczył i to jemu należą się główne credits'yJa tylko skompilowałem program, bo mam akurat Delphi. Źródła mam nadal na dysku. Najlepiej uderzać do Tok'Ry, choć pewnie pogooglanie też da wyniki. Jak będę miał chwilę to spróbuję.
| Samsung GX-1S | Nikon D300 | mała szklarnia | statyw GoldPhoto YH-324 | Kata 3N1-30
gebi napisał/a:Bardzo fajny programik, szkoda tylko, że nie zachowuje EXIF-a przy tworzeniu JPG-ów (co robi bardzo szybko) i mógłby też zamieniać GX-1S na *ist DS2, zamiast DS.