milo  Dołączył: 01 Sie 2006
[fotografowie] Steve Schofield - POLECAM!

karmazyniello  Dołączył: 05 Lut 2008
Eee, mi nie leży ani, ani. Tylko Star Wars :mrgreen:
Co tobie się w tych zdjęciach podoba drogi milosławie :roll: :?:

ojek  Dołączył: 03 Lis 2007
Mi się widzi :-D ,ludzie i ich" mania"

Meggido  Dołączył: 05 Mar 2007
Jak dla mnie, to do bani.

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
Niektórzy bokserzy, niektóre portrety całkiem całkiem.

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
koszmarki

xrog  Dołączył: 07 Lut 2008
Zdjęcia ludzi w kostiumach mogą się podobać jako seria.
Porównajcie z http://pentax.org.pl/viewtopic.php?t=12239

oc  Dołączył: 29 Kwi 2008
Dla mnie bomba!

malyglod  Dołączył: 11 Lip 2007
Naprawdę za******sty dokument. Uwielbiam tak kadrowane portrety. Dzięki za link!

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
Meggido napisał/a:
Tiaa. Domyslam sie, ze gdybys przypadkiem znalazl sie na wernisazu w Getty Gallery w Londynie, to powiedzialbys to samo Schofieldowi w twarz?
Fafniak napisał/a:
koszmarki
Fafniak jak wyzej. Po co w ogole cos mowic jak ma sie tyle do powiedzenia?

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
dzerry, obrażasz się bo innym się nie podoba :shock:

Bruinen  Dołączył: 03 Sty 2008
Mi również się nie podobają - w ogóle jestem jakiś dziwny i większość prac wielkich mistrzów mi kompletnie nie leży - taki mam gust pewnie... I szczerze to bym im to powiedział w twarz - myślę że jak są tacy dobrzy to docenili by to bardziej niż setki pochwał :)

dzerry napisał/a:
Meggido napisał/a:
Tiaa. Domyslam sie, ze gdybys przypadkiem znalazl sie na wernisazu w Getty Gallery w Londynie, to powiedzialbys to samo Schofieldowi w twarz?

Tak, powiedziałbym bez zająknięcia. Zawsze mówię to co myślę.

dzerry napisał/a:
Fafniak napisał/a:
koszmarki
Fafniak jak wyzej. Po co w ogole cos mowic jak ma sie tyle do powiedzenia?

A co w tym dziwnego? To "tyle" mówi absolutnie wszystko.
Poza tym nie każdy ma duszę artysty i każdy ma inny gust. A jak wiadomo, o gustach się nie dyskutuje.

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
dzerry, o ile wiem to nie ma tu zakazu wyrazania swoich opinii. Rozumiem ze powinienem poklonic glowe przed kazdym uznanym fotografem...?
Napisze jeszce raz. Wedlug mnie sa to koszmarki ktore maja neiwiele wspolnego z jakas kreacja fotograficzna. To ze ktos wynajduje ludzi i pstrykafotke w ich jakims tam naturalnym otoczeniu -ok. Natomiast druga sprawa to kwestia kreacji w zdjeciu do ktorej zaliczylbym swiatlo/ustawienie kadr itd.
To co widze w tej galerii to dla mnie pstryki bez pomyslu - obejrzalem tylko czesc - dla mnie nuda

Fafniak, nie mogles tak od razu napisac?

Nie chodzi mi o to, ze kazdemu ma sie podobac, bo ktos jest uznany. Zreszta ten czlowiek wcale nie jest, przynajmniej jeszcze, "uznany". Nie obrazam sie na to, ze komus nie podoba sie cos, co mi sie podoba.

Nie podobaja mi sie po prostu komentarze na poziomie plfoto. Uwazam, ze lepiej nic nie pisac, niz napisac byle co. Ja na przyklad nie lubie wiekszosci fotografii kreacyjnej. Takie zdjecia zupelnie do mnie nie mowia. Ale potrafie docenic ich poziom i w zyciu nie powiedzialbym o nich "koszmarki", albo "do bani" - bo widze, ze na to nie zasluguja, niezaleznie od mojej opinii.

Meggido napisał/a:
Tak, powiedziałbym bez zająknięcia. Zawsze mówię to co myślę.
Ta jasne. Juz to widze. Podchodzisz do goscia z kieliszkiem wina w reku i mowisz "Your photography sucks". Wszystkiego dobrego zycze. :-B

dzerry, nie każdy umie udawać zachwyt i słodzić jednocześnie myśląc coś zupełnie innego. Widocznie Ty potrafisz, ja nie.

Meggido, czy ja napisalem chociaz jedno slowo o udawanym zachwycie i slodzeniu? Po prostu nie wierze, ze bys to zrobil, bo oprocz bezwzglednej szczerosci jest cos takiego jak dobre maniery, a domyslam sie, ze chamem nie jestes.

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
dzerry napisał/a:
Fafniak, nie mogles tak od razu napisac?

A po co? Bardzo osobiscie podchodzisz do tej fotografii... a w gruncie rzeczy nie kazdy musi byc krytykiem i uzasadniać swojego pierwszego wrażenia... ;-)

alkos napisał/a:
Bardzo osobiscie podchodzisz do tej fotografii...
alkos, nie. Po prostu dostaje wysypki na takie teksty. Kurde, trzymajmy poziom - gdybym chcial czytac takie komentarze, to bym poszedl na onet. Dlaczego nikt w taki sposob nie komentuje zdjec w "Fotografiach do oceny"? Moze dlatego, ze latwiej prowadzic dywagacje nad szumami, przepaleniami "pod lewym okiem modelki" i "rozpraszajacym tle". Dobra, koncze to, najwyrazniej to ja jakis dziwny jestem.

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Troche racji masz... ale jakos osobiscie nie moge zmusic sie do pisania zbyt wiele o fotografiach ktore mi sie nie podobaja... ba, zazwyczaj nie pisze nic. Tak jak w tym przypadku. Zeby napisac cokolwiek, musi mi zdjecie/seria/fotograf "zaskoczyć" :-)

Skocz do: