kristofo  Dołączył: 28.02.2007
Cytuj
Stachu napisał/a:
Proponuję zacząć robić zdjęcia. A testy dopiero, jak nie będziesz z nich zadowolony

Dziś spojrzałem na "debug mode" na moim wyświtlaczu i pomyślałem "trzeba to wyłączyć bo nawet nie pamiętam kiedy ostatnio coś ustawiałem przy pomocy tej funkcji". Chyba w między czasie odkryłem, że robienie zdjęć jest o niebo przyjemniejsze niż gmeranie w ustawieniach aparatu.

Stachu, :-B :-B :-B Tylko 3, bo nie pamiętam jak tam u Ciebie z pełnioletniością
 

BAN gucio-59  Dołączył: 24.02.2007
Cytuj
A ja przymierzam się do kupna tego http://cgi.ebay.pl/ws/eBa...=tab%3DWatching i nie wiem co robić. Aparat spadł, ale nie ma śladów jedynie na wyświetlaczu pojawia się komunikat, że nie ma karty, a działa i robi zdjęcia. Czy jest to do zrobienia /naprawa/ i jaki był by koszt? Doradźcie bo wiele czasu nie zostało, chcę dać 125,-€ może 150,-€?
 

alkos  Dołączył: 18.04.2006
Cytuj
A zapisuje czy w ogole karty nie widzi? Bo jest duza szansa ze caly modul zapisu albo i plyta glowna do wymiany.
 

BAN gucio-59  Dołączył: 24.02.2007
Cytuj
alkos napisał/a:
ogole karty nie widzi
Tego dokładnie nie wiem,bo facet się kompletnie nie zna.
alkos napisał/a:
caly modul zapisu albo i plyta glowna do wymiany
a ile mniej więcej jedno i drugie by kosztowało? Dzięki za odpowiedź... :lol:

[ Dodano: 2008-12-10, 12:27 ]
Postaram się go zapytać jak Żona przyjdzie z pracy bo ja jeszcze mizernie z pisownią niemieckiego... :mrgreen:

[ Dodano: 2008-12-10, 13:37 ]
Płyta główna jest to koszt ponad 1000,-PL, już sprawdziłem... :shock:
 
MAX581  Dołączył: 18.03.2010
Cytuj
Kristofo - podaj "przepis" na "debug mode" w K-10!!! A konkretnie na zrobienie korekty AF - nigdzie tego nie wyczytałem , ale piszesz że to już robiłeś w tym aparacie. U mnie chyba było to robione ale pewnego pięknego dnia chyba padła bateria podtrzymująca i się wyzerowało czy coś... Czasem mi robi taki głupi kawał i nagle przestaje ostrzyć nawet na manualu - konkretnie na matówce ostre, a zdjęcie już nie... jakiś koszmarny back focus się robi, dlatego teraz wymieniam baterię zanim padnie. :lol:
Jak ktoś wie gdzie znaleźć "przepis" na regulację AF - to proszę.
 

dickkett  Dołączył: 18.09.2006
Cytuj
MAX581 napisał/a:
Jak ktoś wie gdzie znaleźć "przepis" na regulację AF

Na forum. ;-)
 

kristofo  Dołączył: 28.02.2007
Cytuj
MAX581,
ja nie mam K10 od 4 lat chyba :mrgreen: wątpię czy potrafiłbym teraz odtworzyć to co wtedy robiliśmy, żeby móc robić korektę FF/BF w KaDyszce.

Dzięki dickkett, że znalazłeś.
 
MAX581  Dołączył: 18.03.2010
Cytuj
Dzięki - i już po kłopocie. ;)
 

Ciziol  Dołączył: 29.08.2016
Cytuj
Wpadła mi w oko 100-tka 2,8 makro WR, ale w testach piszą że ma bf. Szkło trochę sobie kosztuje i szkoda mi podejmować ryzyko zwłaszcza, że K10D nie posiada mikroregulacji af.
 

plwk  Dołączył: 21.04.2006
Cytuj
Z jednym body ma bf a z drugim może nie mieć. Trudno powiedzieć bez sprawdzenia.

Wyświetl posty z ostatnich:
Skocz do:
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach