Amator ze szczątkowymi ambicjami
Sony a6000
Lynne: Co ci zamówić?
Ja: Stek...
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Ja: Lynne, ja robię zdjęcia Pentaksem i obrabiam je pod Linuksem...
Lynne: Dobra, to jaki ma być ten stek? Krwisty?
Pettrycio napisał/a:Chciałbym dowiedzieć się, czy facet ma rację twierdząc że backfocus jest sprawą niezależną od wymiany modułu
Apas napisał/a:Jeśli wymieniam pasek rozrządu w aucie to jest rzeczą oczywistą, że po wymianie ma on dzałać POPRAWNIE, czyli tak, jak to założył konstruktor auta.
Sony a6000
Pettrycio napisał/a:Nie chodzi mi owyjaśnienia prawne. Potrzebuję porady technicznej. Chciałbym dowiedzieć się, czy facet ma rację twierdząc że backfocus jest sprawą niezależną od wymiany modułu sterującego ostrością. Mogę tylko przypuszczać, że się myli. Chodzi mi o pewność, że się myli. Tę mogę uzyskać tylko od kogoś, kto się na tym zna. Osobną sprawą jest kwestia gwarancji na naprawę, ale tu nie mam żadnych wątpliwości.
Będę wdzięczny za udzielenie odrobiny wiedzy na ten temat. Z góry dziękuję.
zlaskovik napisał/a:
Wierz mi że wykładnia oświadczeń woli to trudny temat, natomiast z punktu widzenia słuszności rzeczywiście powinno być tak jak napisałeś i dlatego szkoda że kolega Pettrycio od razu nie przycisnął gościa z tą regulacją.
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Pettrycio napisał/a:Dzięki Apas za odpowiedź. Czy ta regulacja jest naprawdę taka trudna i uciążliwa? Facet dużo mówił o jakiejś wielkiej trudności w synchronizacji z lustrem i coś tam jeszcze. Mam wrażenie, że gość mnie ładuje od początku. Czy ktoś może robił coś takiego i może powiedzieć ile to kosztowało?
Nikogo nie interesuje nigdy to, co mówi reakcjonista. Ani wtedy, kiedy to mówi, bo wówczas wydaje się to absurdalne – ani po kilku latach, bo wówczas wydaje się to oczywiste.
diplodok napisał/a:Pettrycio, a tak z ciekawosci - to ktory to zaklad? ja zawsze sprzet dawalem na grabowskiego i bylem zadowolony, ale serwis polegl wlasnie na AF mojej k10. tzn stwierdzil ze uszkodzenie jest naprawialne ale czekalem na czesc 4 miesiace i w koncy zrezygnowalem...
Nikogo nie interesuje nigdy to, co mówi reakcjonista. Ani wtedy, kiedy to mówi, bo wówczas wydaje się to absurdalne – ani po kilku latach, bo wówczas wydaje się to oczywiste.
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
K-x i kit