"Gdzie zaczyna się pasja tam kończy się ekonomia"
Litwin napisał/a:Sciagnąłem dzisiaj CPL i wyruszyłem na miasto. Efekt zobaczcie sami.
fotka
Pentax K-30 | DA 21/3.2 Ltd. | DA 40/2.8 Ltd. | DA 70/2.4 Ltd. | DA L 55-300 | Metz 50 AF-1
Może tak od instrukcji obsługi zacząć ?Litwin napisał/a:mi jak ustawić AF aby ostrzył tam, gdzie ja chcę?????
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
W/g kalkulatora musiałby ostrzyć z min. 7 metrów, a na to nie wygląda.. Dla mnie jest dobrze tylko ostrzone nie tam gdzie trzeba.Pentagram napisał/a:Przy f/9 powinno być ostro, a ostro jest tylko z frontu od dołu
Albo się poruszyła, przypomnę 1/50s , na tym jotpegu ciężko ocenićPentagram napisał/a:Głębia na f/9 powinna objąć głowę tej kobitki. Chyba, że jest jakiś mega front focus.
Cytat
Pentagram powiedz, gdzie w korpusie zniwelować ten FF tzn dać na + czy na - w ustawieniach a zrobię fotkę na f9 i się sprawa wyklaruje
Pentax K-30 | DA 21/3.2 Ltd. | DA 40/2.8 Ltd. | DA 70/2.4 Ltd. | DA L 55-300 | Metz 50 AF-1
Litwin napisał/a:Nawet lewitująca kobieta się porusza niestety nie widziałem jeszcze lewitującej w powietrzu osoby która by zamarła w bezruchu (oczywiście żart)