Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki

MES,K100D
                Dołączył: 28 Mar 2007lipalipski napisał/a:Jak można kupić lustro, nie mając pojęcia o jego budowie
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
 Wiesz Lipalipski, za moich młodych dziecinnych lat pewna Pani stała się szczęśliwą posiadaczką "Garbusa". Samochód jeździł fajnie, była bardzo zadowolona. Niestety któregoś dnia, krótko po zakupie, nie mogła go rano odpalić, prawdopodobnie rozładował się akumulator, więc otworzyła przednią klapę i  . . .
  Wiesz Lipalipski, za moich młodych dziecinnych lat pewna Pani stała się szczęśliwą posiadaczką "Garbusa". Samochód jeździł fajnie, była bardzo zadowolona. Niestety któregoś dnia, krótko po zakupie, nie mogła go rano odpalić, prawdopodobnie rozładował się akumulator, więc otworzyła przednią klapę i  . . . 

dla wszystkich, wraz ze zwolennikami LifeView w K100/K10D
  dla wszystkich, wraz ze zwolennikami LifeView w K100/K10DDrogi mej nie wytyczy 
Ni głos werbla, ni cytry, 
Póki starczy mi siły, 
Idę po pół litry  . . . .   Kuszelas
Rzepnica←≈→Bytów
argawen napisał/a:jerz, tom-owi chodziło chyba o to, ze pierwsze posty nowych uzytkowników zaczynają się od: "mój Pentax nie działa". Wcześniej nie zadają pytań.
jerz napisał/a:Teraz, kiedy mozna kupic w kazdym sueprmarkecie K100
 w Gdańskich RTVeuroAGD nie ma,jest tylko Olympus i Sony,a w Elektroworld jest Nikon D70s,D40 i Olympus..a ja chciałem tylko pomacać
   w Gdańskich RTVeuroAGD nie ma,jest tylko Olympus i Sony,a w Elektroworld jest Nikon D70s,D40 i Olympus..a ja chciałem tylko pomacać   
 Praktica MTL 5...Samsung GX-1S
dual kit + Pancolar 50/1,8 + Jupiter 200/4 + Jupiter 85/2
doszedł K7 i Samyang 8mm
markom?tom napisał/a:i wcale nie ustepuje tu takim marka
No właśnie.tom napisał/a:Prosze was, pomyslcie nim napiszecie

| Samsung GX-1S | Nikon D300 | mała szklarnia | statyw GoldPhoto YH-324 | Kata 3N1-30
 Każdy kiedyś (tutaj, czy też gdzie indziej) prawdopodobnie zadał pytanie, którego poziom wydał by się niektórym tu "nieodpowiedni". Oczywiście, że jest google. Ale z google też się trzeba nauczyć korzystać. I to, niestety, każdy z osobna, po kolei, na własny rachunek. Dlatego takie posty będą się pojawiać, bo to, że MY już wiemy, nie oznacza, że INNYM jest łatwiej, niż było nam.
  Każdy kiedyś (tutaj, czy też gdzie indziej) prawdopodobnie zadał pytanie, którego poziom wydał by się niektórym tu "nieodpowiedni". Oczywiście, że jest google. Ale z google też się trzeba nauczyć korzystać. I to, niestety, każdy z osobna, po kolei, na własny rachunek. Dlatego takie posty będą się pojawiać, bo to, że MY już wiemy, nie oznacza, że INNYM jest łatwiej, niż było nam.
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
bEEf napisał/a:Ludziom trzeba dać szansę na zdobycie wiedzy

K10D; LX
Vivitar S1 105/2,5; Sigma 135-400/4,5-5,6; D-xenon 18-55/3,5-5,6; SMC A 35/2,8; SMC A 28/2,8; SMC M 50/1,4 +parę innych
Metz 32 MZ3; Pentax 540 FGZ; Slik PRO 713 CF; Slik SBH 280
CytatTo prawda, ale też nie zaszkodzi wspomnieć o istnieniu książeczki o tajemniczo brzmiącym tytule: "Instrukcja obsługi" Zazwyczaj 95% problemów jest rozwiazywalna z jej pomocą

Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
bEEf napisał/a:Ludzie, albo to jest publiczne forum, albo "Kółko Wzajemnej Adoracji Ludzi, Którzy Wszystko Wiedzą" (w skórcie "KWALKWW").
Każdy z Was był kiedyś dyletantem (...) Odrobina dystansu do własnej "wszechwiedzy" nie zawadzi. Ludziom trzeba dać szansę na zdobycie wiedzy, i dopiero jak są upierdliwie, niereformowalnie betoniaści przywoływać do porządku.
 .
 . 
                Dołączył: 22 Kwi 2006Jarek Dabrowski napisał/a:A jeśli mam być szczery, wolę takie posty, od "mam 2500, co kupić?".

dla wszystkich miłośników w ten ponurawy nieco piątkowy wieczór.
  dla wszystkich miłośników w ten ponurawy nieco piątkowy wieczór.
Drogi mej nie wytyczy 
Ni głos werbla, ni cytry, 
Póki starczy mi siły, 
Idę po pół litry  . . . .   Kuszelas
Rzepnica←≈→Bytów