Tomasz12006  Dołączył: 28 Gru 2007
statywy Triopo i Camrock ?
Mam na oku dwa statywy Camrock TS53 oraz Triopo C-158 czy ktoś z Was ma i używa któregoś z nich, czy będą one dobre do amatorskiej fotografii. Mam zestaw Samsung gx20 + kit, jupiter 37a oraz zoom vivitar 75-205 i lampę. Szukam jakiegoś fajego ststywu do 200 zł.
Mam teraz firsta C-3550 i zastanawiam się czy któryś z wypisanych statywów będzie lepszy od niego.

WoRaS  Dołączył: 30 Lip 2009
Re: statywy Triopo i Camrock ?
Tomasz12006 napisał/a:
Mam na oku dwa statywy Camrock TS53 oraz Triopo C-158 czy ktoś z Was ma i używa któregoś z nich, czy będą one dobre do amatorskiej fotografii. Mam zestaw Samsung gx20 + kit, jupiter 37a oraz zoom vivitar 75-205 i lampę. Szukam jakiegoś fajego ststywu do 200 zł.
Mam teraz firsta C-3550 i zastanawiam się czy któryś z wypisanych statywów będzie lepszy od niego.

Ja używam Triopo, ale nie pamiętam którego modelu. W każdym razie jest zrobiony z włókna weglowego i 3-sekcyjny. Do tego chyba najmniejsza głowica jaką maja w ofercie.

Całość waży około 1kg i... działa :-) Wieszam na tym Pentaxa K-5 + coś w rodzaju P 17-70 lub S 10-20 i jest naprawdę ok. Mam go ponad rok i nie mam z nim zadnych problemów, no może jeden: poziomiczka jest zamontowana nierówno i wskazuje nie do końca poziom :-) ale ja i tak z niej nie korzystam.

Kupując go kierowałem się:
- ceną (to chyba najtańsze statywy z włókna)
- wagą (noszę go na plecach po górach)
- rozmiarem (ten sam powód co wyżej)

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
WoRaS napisał/a:
a używam Triopo, ale nie pamiętam którego modelu. W każdym razie jest zrobiony z włókna weglowego i 3-sekcyjny. Do tego chyba najmniejsza głowica jaką maja w ofercie.
Dokładnie tak samo.

Skocz do: