masz rację, i świadomie fotografujący jak np. Gelopa, robią to dobrze mimo używania zooma.Benek napisał/a:Wiem, nie musisz m tego tłumaczyć. Wytłumacz mi tylko, czy mając zooma nie można podejść do obiektu lub się od niego oddalić (na nogach)? Mając zooma zabronione jest myślenie?
Yashica Mat124, Canon 100d
Fakt. To psuje całą zabawę.Eldred napisał/a:zupełnie niewybaczalne że ten aparat nie ma wizjera
kar79 napisał/a:tałem się posiadaczem x100, dostałem go w prezencie
kar79 napisał/a:Teraz już wiem, że nie umiem się rozstać z lustrem.
Waidodayo!
hungry.ant
kar79 napisał/a:Prezent to prezent, nie wypada się go pozbywać:) dzisiaj x 100 mnie oszukał, gdy wychodziłem z domu, wskaźnik zużycia baterii pokazywał ubytek dopiero jednej kreski, jakie było moje zdziwienie, gdy po zrobieniu dwóch zdjęć w muzeum pokazało się logo czerwonej baterii:)
Sony i 2x Pentax
http://36klatek.pl
Eldred napisał/a:Gdy zamiast podejść lub odejść zoomujesz, spłaszczasz lub rozciągasz perspektywę, stąd często można zaobserwować, że zdjęcia ludzi z zoomami są albo robione na najszerszym albo najdłuższym końcu.
Pentax K-5|ME-Super
Sigma 10-20 f/4-5.6, FA 35, Limited 70, A 50 f/1.7, Metz 48 AF-1
Kto dziś bogatemu zabroni?triger napisał/a:Biedni byli ci wszyscy fotografowie z dawnych czasów.
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
triger napisał/a:Biedni byli ci wszyscy fotografowie z dawnych czasów. Biegali biedacy z jedną ogniskową i nie mogli zrobić zdjęcia pomnikowi...
Eldred napisał/a:Ja na szczęście nie mam takich problemów
Kfan napisał/a:Sam czasem używam tylko stałki no i fajnie jest ale przychodzi moment, że potrzebowałbym coś objąć szerzej albo przybliżyć obiekt no i się nie da niestety.
"Aparat w gruncie rzeczy jest tak samo twórczy jak kawałek gliny...