Benek napisał/a:magia bokeh tego szkieł. Zawdzięczamy ją... gigantycznej komie...
Rafał | K-3 | 23ltd | 43ltd | 77ltd | P100 | S 17-50 | S 100-300 | 8mm rybka| Metz 50 | Benro
Przecinek.rbucz napisał/a:a kto tam wie, co to ta koma....
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
espresso napisał/a:dlatego siedzę w pentaxie (chociaż z wind korzystam sporadycznie).Jarek Dabrowski napisał/a:No, ale o Nikonie w windzie nie pogadasz.espresso napisał/a:w cenie Pentaksa smc FA 31 mm f/1.8 AL możemy mieć Nikona D7000 wraz z obiektywem Nikkor AF-S DX 35 mm f/1.8G…"
K5-II, GX-1s +xy kg szkiełek
wuzet napisał/a:Odświeże temat
Czy ktoś jeszcze ostatnio kupował FA 31, made in Wietnam ?
Czy ktoś wie gdzie jest zielony guzik w nikonie....?
wuzet napisał/a:jest tutaj słowem kluczowymfilorp napisał/a:chyba
CzareK
K-5IIs+*16-50+77/1.8+43/1.9+dualKit+Metz58; Mz10+kit; duże chęci - mało czasu - brak zdolności
to miłoWitek napisał/a:Ja osobiście używam 77 MIW i nie widzę różnicy w jakości z 43 MIJ
espresso napisał/a:Miałem okazję robić prosty test komy i w 43 różnice były
właściwie to miałem na myśli ostatnie twory nikona, ale limitedy też sie pakują pod tą kategorię (niechętnie ze względu na QC kupowanych sprzętów). Chciałem dodać tylko tyle, że nie opłaca sie kupować nowego obiektywu Pentaxa - wystarczy pogrzebać na ebuyu żeby stwierdzić że sprzęt Pentaxa po prostu nie trzyma ceny - obiektywy idą za połowę wartości sklepowej albo wylegają po pół roku na kup teraz....wuzet napisał/a:jest tutaj słowem kluczowymfilorp napisał/a:chyba
filorp napisał/a:Chciałem dodać tylko tyle, że nie opłaca sie kupować nowego obiektywu Pentaxa - wystarczy pogrzebać na ebuyu żeby stwierdzić że sprzęt Pentaxa po prostu nie trzyma ceny - obiektywy idą za połowę wartości sklepowej albo wylegają po pół roku na kup teraz....
teraz akurat nic nie ma... trzeba czatować - prędzej czy później coś wpadnie... Ja przez 3 miesiące sprzedawałem DA14 na kup teraz za 350 funtów (nówka za 650) dałem na kup teraz po tym jak da12-24 w idealnym stanie poszedł mi za 275.... a da*16-50 za 375.... ten pierwszy to nawet nie było pół ceny.....szatek0000 napisał/a:pokaz gdzie z checia kupie po tak okazyjnej cenie np. 31 mm
filorp napisał/a:teraz akurat nic nie ma... trzeba czatować - prędzej czy później coś wpadnie...
"Aparat w gruncie rzeczy jest tak samo twórczy jak kawałek gliny...
nie wyczułem ironii MacRayers, jeśli była, ale z tych marek najłatwiej coś kupić niestety okazje nie istnieją.... zarówno c i n trzymają ceny wybitnie wysokie....MacRayers napisał/a:Za to nic z nikonów czy legendarnych eLek się nie pojawia
FF, Crop / Klisza, Cyfra / 12mm - 400mm
jedrus68 napisał/a:To trochę głupio, że aktualnie mam trzeci silnik, ale odpukać ten działa dobrze.
A7lll
PRACTICE MAKES PERFECT!
Podpisuję sie wszystkimi kończynami choć nie miałem tego obiektywu na żadnym FF. Sprzedałem wszystkie szpeje pod apsc, zostawiłem sobie 24, 31,43, 77 i dwie AF540FGZetki - czekam na FF. Wydaje mi się, że te obiektywy są wystarczającym powodem aby kupić do nich jakąś puszkę FF, choćby było się już mocno zakorzenionym w innym systemie. Miałem złe doświadczenia tylko z innymi FA43 (2sztuki)- ludzie przychodzili do mnie aby sobie porównać zakupione 43-ki z moim - porównanie zawsze wychodziło na niekorzyść ich nabytków, w jednym przypaku jak pamiętam było naprawdę źle.... ale co było dziwne tylko na pełnym otworze i w rogach - po przymknięciu do f4 było ok....espresso napisał/a:Urok 31 (podobnie jak 43) ujawnia się w pełni na FF