jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
Jasiek Matacz, dedykowana walizaczka to świetna rzecz. Przy nadmiarze kasy zrobię sobie taką pod 67. Ale 500 zł to trzeba przeznaczyć.

Dziś 67 z obiektywami, p***** i światłomierzem trzymam w plecaku, a reszta porozkładana tu i ówdzie by się nie kurzyło.

Solidna walizka z insertem na wymiar to koszt większy niż 150 z allegro.

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
Jasiek Matacz, To co Ty pokazałeś w linku to ewentualnie do przechowywania narzędzi hydraulicznych się nadaje. Podobne, nawet taniej w byle OBI kupisz. Tyle że to żadnego wkładu nie ma, kieszenie ze skaju musisz wypruć, a całość jest zrobiona z pilśni oklejonej tłoczoną blaszką aluminiową.

michal5150  Dołączył: 17 Sie 2007
Ja swego czasu zmajstrowałem taki rack na sprzęt. Nie pamiętam teraz co ile wyszło. Nie kupowałem gotowej skrzyni, tylko zamówiłem poszczególne elementy, a samemu docinałem na wymiar i składałem. Piankę zamówiłem w firmie, która zajmuje się wycinaniem takich rzeczy, ale sam musiałem zrobić projekt pod wycięcia w Cadzie. Swego czasu nosiłem się z opisem do "złotej rączki" ale jakoś natchnienia nie znalazłem:)

maregoc  Dołączył: 06 Lis 2010
michal5150, Ekstra sprzęt... zazdraszczam - nie tylko walizeczki.

To tylko sprzęt, sam zdjęć nie robi;) Ja z kolei zazdroszczę niektórym umiejętności 8-)
Znalazłem stare rachunki - materiały do skrzyni (sklejka 7mm, profile, okucia, zawiasy itp) to 160zł, pianka z transportem - 80zł, do tego trochę nitów, wkrętów, podkładek, klej i oczywiście własna praca.
Elementy zamawiałem tu:
skrzynka
a piankę w tej firmie:
pianka

espresso, oczywiście że pamiętam. Taką bym chciał mieć :-) Patrzyłem cenniki Twoich sąsiadów zza miedzy. I wychodziło mi, że więcej niż 300.

pentajar  Dołączył: 12 Mar 2011
Mogłem ostatnio pomacać skrzynie firmy PELI, które używa się do przechowywania i do transportu wrażliwego sprzętu. Można sobie dopasować różne wykonania, hermetyczne i nie, bardzo duże, średnie, małe itp, itd. Cena chyba dosyć wysoka (tak myślę), ale ja nie widziałem dotychczas niczego bardziej solidnego. Widziałem kilka razy na Discovery, że używają tych skrzynek podczas wypraw. Skrzynki, które oglądałem, nie były przeznaczone do sprzętu foto, więc nie było w nich pianek.

EDIT
google mi znalazł stronę i mogłem się przekonać, że nie są to tanie gadżety... niestety jak dla mnie cena zaporowa.

Na zewnątrz: 50x36cm, wysokość 18cm.

qorel  Dołączył: 09 Lis 2008
Pamiętajcie o torebkach z odwilżaczem w środku.

Skocz do: