jerz  Dołączył: 19 Kwi 2006
Żywotność aparatów...
Interesujacy artykuł na:

di.com.pl

W zasadzie istotny tylko jeden akapit:
Cytat

Na podstawie tych danych Canon poinformował, iż zdjęcia wykonano za pośrednictwem 3-letniego modelu Canon Rebel 350, dostępnego w sprzedaży jedynie na terenie Stanów Zjednoczonych oraz Kanady. Ustalono również numer seryjny urządzenia - 560151117.

To może w krótkim czasie pozwolić na zidentyfikowanie sklepu, w którym model został sprzedany. Co więcej, producent wychodzi z założenia, że w tak długim okresie czasu właściciel aparatu przynajmniej raz musiał oddać go do serwisu, bądź naprawy, a to już tylko krok od ustalenia danych jego właściciela.

Pozdrawiam z nadzieja, ze zywotnosc Pentaksow jest planowana na nieco dluzej ;)

Radzik  Dołączył: 24 Lip 2006
Trzeba pamiętać o usuwaniu exifu|a :) Mój kamuń ma juz kilka lat i nawet rodzicom nie udało się go popsuć :]

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
:shock: permanentna inwigilacja :evilsmile:
Ciekawe założenia co do trwałości swoich amatorskich lustrzanek ma Canon. Choć moi koledzy używają Canonów (d300 i d350) i bez wad - farciarze

jerz  Dołączył: 19 Kwi 2006
awakqwq napisał/a:
:shock: permanentna inwigilacja :evilsmile:

Mnie tylko zastanaowilo, dlaczego w ogole Canon wyszedl z taka propozycja. Przeciez tym sie powinna zajac policja. To w sumie dosc smutna wizja, ze korporacje beda sie rozliczac z pojedynczymi ludzmi "na wlasna reke".

A co do trwalosci, to jesli kazdy posiadacz cyfrowki goscilby w serwisie co najmniej raz na 3 lata, to chyba tych serwisow powinno byc z 10 razy wiecej niz jest?

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
jerz napisał/a:
Mnie tylko zastanaowilo, dlaczego w ogole Canon wyszedl z taka propozycja.

Racja. Do dyskrecji szwajcarskich bankow to im troche brakuje.

Michu  Dołączył: 18 Kwi 2006
jerz napisał/a:
Mnie tylko zastanaowilo, dlaczego w ogole Canon wyszedl z taka propozycja. Przeciez tym sie powinna zajac policja.
To typowa akcja reklamowa. Chodzi o Pottera. Nie sądzę, by na jakąkolwiek inną tego typu akcję ów potentat zareagował w ten sposób.

tomecki  Dołączył: 22 Kwi 2006
Michu napisał/a:
To typowa akcja reklamowa.

Znaczy hłyt matetingowy?

djack  Dołączył: 22 Kwi 2006
jerz napisał/a:
Pozdrawiam z nadzieja, ze zywotnosc Pentaksow jest planowana na nieco dluzej ;)
Kasetka różne rzeczy potrafi przeżyć. Wiem, bo widziałem. :shock:

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
djack, fotkę masz? ;-)

djack  Dołączył: 22 Kwi 2006
matb napisał/a:
djack, fotkę masz?

Jutro odbieram skany, ale tak jak widziałem na slajdzie to fotka fajna wyszła :mrgreen:

tom  Dołączył: 07 Maj 2007
kasowac czy nie kasowac exifow..
czasem sie przydaja, innym razem - mowia za duzo.

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Cytat
Mnie tylko zastanaowilo, dlaczego w ogole Canon wyszedl z taka propozycja. Przeciez tym sie powinna zajac policja. To w sumie dosc smutna wizja, ze korporacje beda sie rozliczac z pojedynczymi ludzmi "na wlasna reke".

No pochwalać Canona nie pochwalam, ale co za debil puścił pirackie zdjęcia bez usunięcia exifów, to Panie przebacz. Należy mu się kara choćby za nieprawdopodobne głupactwo. Piracić też cza umić kurna.

Skocz do: