sergeant  Dołączył: 04 Mar 2009
Czy ktos używał może Lowepro Flipside 400 AW lub Lowepro Flipside 300 AW ?Planuje kupić plecak do moich leśno-górskich wypraw.
Gra warta świeczki?

Kocur  Dołączył: 04 Maj 2011
Pankracy napisał/a:
Kurcze naczytałem się w tym wątku i już byłem zdecydowany na Naneu K5 ponieważ dla mnie w góry idealny, a tu masz niedostępny.... :evil:

A tutaj:
http://www.cyfrowe.pl/apa...k5-plecak-.html

kupowałem u nich w tym roku latem.

Pankracy  Dołączył: 23 Maj 2012
Kocur napisał/a:
A tutaj:
http://www.cyfrowe.pl/apa...k5-plecak-.html

kupowałem u nich w tym roku latem.

Już nie mają :cry:

Kocur  Dołączył: 04 Maj 2011
Pankracy napisał/a:
Już nie mają :cry:

:-/

marfalc  Dołączył: 08 Sty 2010
sergeant, ja mam 300 i do moich zastosowań wystarczy.spokojnie wchodzą obiektywy które mam w stopce + instrukcje,ładowarki i filtry.Jak chcesz zdjęcia to jutro zrobię komórką i je wstawię.Używam go na jednodniowe wypady.

sergeant  Dołączył: 04 Mar 2009
marfalc -Jak jest z wielkością szelek?Mam 186cm wzrostu i 118 w klatce- czy można je swobodnie powiększyć do stosownych rozmiarów?Jak z wygodą noszenia?

marfalc  Dołączył: 08 Sty 2010
Paski przy szelkach mają po ok 0.5m
Jest jeszcze pas na dole który spełnia zadanie pasu biodrowego.
Cytat
Jak z wygodą noszenia?

Musisz sam przymierzyć ja tydzień temu jak było Chabówka cały dzień chodziłem po Lwowie.Kupiłem go głównie do jeżdżenia na rowerze i całodniowych wypadów,po jednodniowym chodzeniu po Dreźnie z Lowepro Nova 190 miałem tego dość.

hrynek  Dołączył: 27 Gru 2007
sergeant napisał/a:
Czy ktos używał może Lowepro Flipside 400 AW lub Lowepro Flipside 300 AW ?Planuje kupić plecak do moich leśno-górskich wypraw.
Gra warta świeczki?

sergeant mam 400AW. Bardzo wygodny i pakowny plecak. Spokojnie mieści się w nim K5 z SIGMĄ 150-500 i kilka drobnych obiektywów, a i lampę z filtrami można upchać.

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
Nowe wieści z frontu walki z torbą Naneu. Dostawca (przedstawiciel producenta, importer czy kto tam go wie dokładnie) dał nowy pasek, ale uznał, że zamek to mechaniczne i w ogóle co ja tam nosiłem... Poprosiłem sprzedawcę o kontakt do tegoż osobnika, żeby mu wytłumaczyć jeszcze, że laptop ma uszkodzoną obudowę i trochę podyskutować w tej kwestii. I tu zaskoczenie, bo na drugi dzień odebrałem telefon ze sklepu, że oni to biorą na siebie i wymienią mi torbę na swój koszt, jedyny problem, że nie ma już czarnej czy może być inny kolor. Muszę przyznać, że mile mnie tym zaskoczyli, tym bardziej, że rozmowa miała miejsce w piątek a już wczoraj molestował mnie kurier z przesyłką. Torbę dziś odebrałem, ale leży jeszcze nie rozpakowana w bagażniku.
A że uważam, iż dobre zachowania sklepów, sprzedawców itp. należy również upubliczniać, to powiem, że firma fotoaparaciki.pl ma u mnie dużego "szacuna" za takie załatwienie sprawy. :-)

cat.came.back  Dołączył: 04 Lut 2013
Plecak "idealny"
Witam,

Więc sprawa wygląda tak: od kilku tygodni intensywnie przeczesuję net w poszukiwaniu plecaka, w którym mógłbym targać swój sprzęt foto, ale... (i tu tkwi haczyk), który byłby przede wszystkim plecakiem turystycznym (tj. posiadającym w miarę dużą komorę na wszystko niezwiązane z foto), dobre wietrzenie pleców, pas biodrowy i piersiowy. Szukam zatem plecaka, w którym opcja targania foto będzie dodatkiem a nie podstawą. Cena do 350 zł, ale jak wyjdzie nieco drożej, to ok.

Nie chcę, by plecak był duży, ale żeby jednak np. polar i 1,5 l wody do części turystycznej weszło. W części foto dostosuję się, tzn. jak wejdzie k-r z podpiętym 50-200 i jeszcze 1 obiektyw to będzie super. Opcja z wrzuceniem wkładu do jakiegoś turystyka odpadła. Dostęp do aparatu powinien być w miarę dobry.

No i właśnie - czy istnieje w ogóle taki plecak?

Z góry dzięki za podpowiedzi.

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
cat.came.back, przeniosłem Twego posta do tego wątku. Poczytaj sobie, może te propozycje, które zostały tutaj omówione podpasują Ci. A jak nie to polecam lekturę tego wątku: http://pentax.org.pl/viewtopic.php?t=5558

cube007  Dołączył: 12 Mar 2009
Re: Plecak "idealny"
cat.came.back napisał/a:
byłby przede wszystkim plecakiem turystycznym (tj. posiadającym w miarę dużą komorę na wszystko niezwiązane z foto), dobre wietrzenie pleców, pas biodrowy i piersiowy.
Plecaki Vaude z systemem Air - z doswiadczenia wiem, ze sprzet foto, w ograniczonych ilosciach, tez mozna tam ladnie wkomponowac (przynajmniej w modelu Bike Alpin Air)

BAN zamach  Dołączył: 21 Paź 2010
Re: Plecak "idealny"
cat.came.back napisał/a:
...., który byłby przede wszystkim plecakiem turystycznym (tj. posiadającym w miarę dużą komorę na wszystko niezwiązane z foto), dobre wietrzenie pleców, pas biodrowy i piersiowy. Szukam zatem plecaka, w którym opcja targania foto będzie dodatkiem a nie podstawą. Cena do 350 zł, ale jak wyjdzie nieco drożej, to ok.

.

LOWEPRO 400-elastyczny w konfiguracji

cat.came.back  Dołączył: 04 Lut 2013
Dziękuję za propozycje, a w szczególności koledze @hiperfokalny za pomoc via PW.

W tym stanie rzeczy padło chyba na Lowepro Rover AW II.

No i teraz pytanie, czy ktoś kiedyś spotkał się z podróbą jakiegoś plecaka fotograficznego, ew. czy poleca jakiegoś zagranicznego sprzedawcę, od którego nie kupi się plecaka marki Loveparade? Pytam, ponieważ na ebay`u są oferowane plecaki Lowepro, gdzie sprzedawcy pochodzą w zdecydowanej większości z Chin... no i oczywiście plecaki oferowane są w bardzo dobrej cenie (ok 50% polskiej), co bardzo kusi. Negatywów za produkty nie dostają, ale to chyba nie jest wystarczające.

Grzechotnik  Dołączył: 27 Paź 2008
Według mnie możesz śmiało kupować, choć minimalne ryzyko oczywiście zawsze istnieje.

Żebyś miał jak na dłoni skalę różnicy cenowej, dam Ci przykład zamówienia na kurtki górskie, raczej zamówienie nieduże bo 10 tys sztuk.
Cena z przesyłką do Polski już po ocleniu wyniosła - 128,69/sztuka
Cena hurtowa - 286,00 netto
Sugerowana cena detaliczna - 548 zł
a w sklepach były od 488 do 598 zł

Nawet jeśli zamówisz je według indywidualnego projektu to z linii nigdy nie schodzi równe 10 tys zamówionych kurtek, a co najmniej 12 tys - pozostałe 2 tys sztuk to klasyczna nadwyżka na kontrolę techniczną i inne straty - a chyba nie myślisz, że zostaną wyrzucone ;)

A ten plecak to można zamówić w Chinach w ilości od 300 sztuk już z haftem własnym, np "pentax.org.pl"

walandder  Dołączył: 02 Kwi 2014
Plecak w Góry na lustrzankę :)
Witajcie,

Mam pytanie temat był zapewne drążony napisze ktoś za chwilę. Poszukuję Plecaka na wyprawy w góry. Plecak musi mieć dwie przegrody na body z obiektywem+ miejsce na jeden-2 obiektywy oraz przegrodę na drobne rzeczy typu jedzenie, klucze, telefon, woda, kurtka, statyw, mapa i inne mniejsze p***** co mogą się tam pomieścić.

Cena nie duża do 300-400 zł proszę o pomoc opinie i inne przydatne rzeczy

Pozdrawiam

arQ  Dołączył: 10 Mar 2011
http://pentax.org.pl/view...der=asc&start=0 cały wątek jest, sporo do czytania... A zobacz też sobie plecak Vanguarda z serii Adaptor (wąskie są i nie ograniczają ruchów w wycieczkach, kolega ma po zestaw z N7100 i jest zadowolony)

WoRaS  Dołączył: 30 Lip 2009
Jesteś na 100% pewien, że chcesz plecak?

Dostęp do sprzętu kiepski i do tego mało miejsca na resztę rzeczy...

Ja w górach preferuję zwykły plecak turystyczny, a na sprzęt torbę biodrową, "holster" (np. Crumpler Jimmy Bo 600) lub piersiową (Kata T-212).

W obu wymienionych mieści się zestaw Pentax K-5, Pentax 17-70 + Sigma 10-20. Jak chcesz nosić więcej, to chyba rzeczywiście tylko plecak.

zunlicht666  Dołączył: 28 Lut 2011
Przerobiłem 2 fotograficzne Naneu K3 oraz Fastpack 250 żaden nie spełnił moich oczekiwani nie wygodny ,mokre plecy
Od dłuższego czasu użytkuje Deuter Futura 28 plus torba biodrowa.
Jeżeli zainteresuje cie trekingowy to w 8A są aktualnie promocje
NA CHWILE OBECNA BYM ŁYKNĄŁ TEN
http://8a.pl/plecaki-tury...pectro-ac-32-sl

Mój przyjaciel użytkuje ten jest zadowolony
http://www.tuttu.pl/pleca...-k-4503-12411-p

WoRaS  Dołączył: 30 Lip 2009
zunlicht666 napisał/a:
Deuter Futura 28

Dokładnie tego samego używam, super sprzęt.

Skocz do: