espresso napisał/a:Ale jak kiedyś będzxiesz miał wolną kaskę to kup sigmę 100-300. Jak zobaczysz z niej foty, to 70-300 nie podepniesz wiecej do puszki. Zapomnisz o szkłach plastik-fantastki.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
espresso napisał/a:Może to brutalne, ale jak np. kupujesz kadyszkę i szkło (nowe) kosztuje poniżej 50% ceny puszki, to zawsze to szkło będzie tylko JAKO TAKIE.
Miałeś tą Sigmę w ogóle w rękach? Jak dla mnie sprawia dość przyzwoite wrażenie, a na pewno znacznie lepsze niż Pentax 55-200mm.espresso napisał/a:Zapomnisz o szkłach plastik-fantastki.
nie mnie, nie więcej. Gdy ktoś chce kupić dobry amatorski tele zoom w cenie do 1000 PLN to w mojej opinii ta Sigma to optymalny wybór.espresso napisał/a:Jest to szkło warte swojej ceny.
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
espresso to o czym my tu dyskutujemyespresso napisał/a:Oczywiście że tak. W szkłach AF chyba nie ma nic lepszego w tym przedziale cenowym.
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
Robert napisał/a:no ale dobre szkło kosztuje przynajmniej tyle co dwie przyzwoite puszki
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką