rysiekll napisał/a:Do pełni szczęścia ewentualnych nowych użytkowników; może ktoś potwierdzić wydłużenie pracy na baterii dzięki zamianie dysku na SSD, takie widoczne gołym okiem?
K-5 i różne graty
http://www.flickr.com/photos/kel00s/
romeoad napisał/a:Może czas na upgrade OS?
romeoad napisał/a:Albo pokręcenie parametrami konfiguracji Lr?
panoramio.com - ubite przez Google
picasaweb - ubite przez Google
Lenin napisał/a:romeoad napisał/a:
Albo pokręcenie parametrami konfiguracji Lr?
?? Proszę o konkrety.
"Living is easy with eyes closed"
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
CytatThere are a number of PCI-E SATA cards that have there own bios. When you boot up your PC, you will see the card bios appear indicating the attached drives. If the drivers for the card are ahci drivers then you should be OK.
This ASROCK SATA III PCI-E card might do the job. This card use the Marvell disk controller. Check with the manufacturer to see if the card will support boot devices with your motherboard if that function is needed.
The newer SSDs also use "garbage collection" which operates very much like the Windows "trim" function.
Check with Samsung to see the SSD is supported without AHCI active.
Pozdrawiam
Moja strona -> Aczkolwiek
Pozdrawiam
K5-II, kit 18-135, Tamron 28-75/2.8, Metz 48 AF-1, Slik PRO330dx, Dell 2209WA, statywy, lampki, parasolki... W domu jest też: DA 55-300. Moje zdjęcia (kliknij w "www").
pozdrawiam,
dzerrry
plwk napisał/a:Chcemy poradę a nie pogawędzić
Pozdrawiam
izbkp napisał/a:W przypadku starego sprzętu, bez portów 6Gb/s faktycznie chyba nie ma sensu pchać na siłę dysku SSD. Bo na takim sprzęcie całkiem podobne transfery będzie miał np dysk WD Caviar Blue 1TB... ;)
plwk napisał/a:Do płyty mam "podpiętego" Windowsa.
Nawet przy ograniczeniu 3GB/s zwykły twardziel nie ma szans a szczególnie przy odczycie.
K-5 i różne graty
http://www.flickr.com/photos/kel00s/
Pozdrawiam
K5-II, kit 18-135, Tamron 28-75/2.8, Metz 48 AF-1, Slik PRO330dx, Dell 2209WA, statywy, lampki, parasolki... W domu jest też: DA 55-300. Moje zdjęcia (kliknij w "www").
Pozdrawiam
pozdrawiam,
dzerrry
dzerry napisał/a:jestem w trakcie totalnej zmiany bebechów, tyle, ze robie to na raty