K5-II, kit 18-135, Tamron 28-75/2.8, Metz 48 AF-1, Slik PRO330dx, Dell 2209WA, statywy, lampki, parasolki... W domu jest też: DA 55-300. Moje zdjęcia (kliknij w "www").
rysiekll napisał/a:idziecie w niebezpieczną stronę porównywania benchmarków jak przy przedmiotach właściwych temu forum zamiast zająć się faktycznym ich wykorzystaniem
rysiekll napisał/a:Jeżeli wierzyć wątkowi podlinkowanemu
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
izbkp napisał/a:rysiekll, Przecież ja nie mówię, że ssd są gorsze niż hdd. Ja twierdzę, że nie ma sensu do starego trupa montować dysków ssd. To znaczy, ma to sens psychologiczny a nie techniczny bo podbuduje ducha usera takiego komputerowego rzęcha... ;)
Po prostu aby docenić najnowsze konstrukcje dysków ssd to trzeba je zamontować do komputera zbudowanego o nowoczesne bebechy ;) Dlatego ze wszystkich zaproponowanych tu rozwiązań za najlepsze uważam rozwiązanie opiszona ;P
K-5 i różne graty
http://www.flickr.com/photos/kel00s/
kelus napisał/a:Gdzie jest kontroler minimum SATA 2 jest sens.
K5-II, kit 18-135, Tamron 28-75/2.8, Metz 48 AF-1, Slik PRO330dx, Dell 2209WA, statywy, lampki, parasolki... W domu jest też: DA 55-300. Moje zdjęcia (kliknij w "www").
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
izbkp napisał/a:philip100, Z moich doświadczeń wynika, że wydajność dysku SSD drastycznie spada wraz ze wzrostem zajętości miejsca (ilości danych na dysku). Nie mam pod ręka konkretnych wyników ale dysk SSD, na którym zostało 20% wolnego miejsca jest tylko cieniem wydajności dysku pustego (nie wiem też jak w najnowszych konstrukcjach kontrolerów to rozwiązano). Także wystarczy parę miesięcy aby zapchany SSD stał się faktycznie i realnie mniej wydajny niż szybki HDD... ;P
K-5, K-5IIs, MZ-7, 6D
SMC PENTIGMAMRON DFA*17-510mm f/~2.7 u'LTD EX DC OS SDM HSM ED Di LD [IF] MACRO, 69 elementów w 59 grupach, 3729g.
Pozdrawiam
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Pozdrawiam