Lepiej wyjść na spacer, niż wyjść na debila.
Jeden aparat 2017
RiddlerPL napisał/a:Ja też nie używałem lampy. Ale aparat luzem latał w torbie i musiał za którymś razem o coś lampą zachaczyć/uderzyć. I to wcale nie jakoś mocno bo nic ekstremalnego z nim nie wyprawiałem. Starczyło by czujnik uszkodzić i narobić mi kłopotów.
RiddlerPL napisał/a:BTW: Do street to chyba Mz-5 byłby lepszy. Mniejszy, cichszy, dyskretniejszy. Szczególnie z jakąś sprytną stałką typu FA-50/1.4. SFX swoim "wystrzałem" od razu zwróci na ciebie uwagę, a to mało fajne przy street.
Mam k-r'a i do niego podpinam te nowsze DA. Dla SF'a mam przeznaczonego Ricoha 50 i w planach jakąś 28-kę i 85-kę. Oczywiście manuale- z takim oknem to ręczne ostrzenie nie straszne. Ba! nawet przyjemne.RiddlerPL napisał/a:Do tego uważaj co podpinasz pod SF7. On może niektórych szkieł niesystemowych nie widzieć = nie zadziała ci z nimi AF itp. Ja tak z Sigmą 70-300 3.5-5.6 (bez APO) mam. Tzn szkło podpięte, ale aparat go zupełnie nie uznaje i musze manualnie działać. Z MZ-5 zaś te same szkło śmiga bezproblemowo.
Pokazuje, ale czy wszystkie szkla kreca sie w ta sama strone? ;)RiddlerPL napisał/a:Z manualami to chyba nawet SFX pokazuje w którą stronę kręcić by było ostro.
W SF7 takiego ficzera nie ma. Przeleciałem całą instrukcję i tam też nic. No ale, na co to komu?RiddlerPL napisał/a:Z manualami to chyba nawet SFX pokazuje w którą stronę kręcić by było ostro.
RiddlerPL napisał/a:pokazuje w którą stronę kręcić by było ostro
Pozdrawiam
Krzysiek
ME-F; Z-20; K-1
AF 35-70/2.8; DA 10-17/3.5-4.5; FA 24-70mm f/2,8 ED SDM; FA PZ 28-105/4-5.6; T 70-200/2.8; FA 80-320/4.5-5.6; FA 31/1.8; Helios 85/1.5; D-FA 100mm f/2.8 macro
AF-540FGZ, AF160, Winder ME-II
Zdano napisał/a:
Takie udogodnienie jest tylko w ME-F.
A7lll
PRACTICE MAKES PERFECT!
Lepiej wyjść na spacer, niż wyjść na debila.
Jeden aparat 2017
A7lll
PRACTICE MAKES PERFECT!
A7lll
PRACTICE MAKES PERFECT!
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
A7lll
PRACTICE MAKES PERFECT!
rey napisał/a:Nie ma czegoś po polskiemu?
K 5IIs, LX,MX,MEs,ME F,superA,MZ5n,Z1p,ZX-M,KM,SFXn,SF7,P50,SP II+słoiki 16-500mm,flaszki