K-r, 16/2, 35/2, 105/2.5 i z rzadka inne...
Pentax P30t, K-50, Start 66s
44M-7 MC + Jupiter 135 + T17-50 + DAII 18-55
Pentax P30t, K-50, Start 66s
44M-7 MC + Jupiter 135 + T17-50 + DAII 18-55
Tojo napisał/a:Mam K-r od półtora roku. Na początku używania wydawało mi się, że czułem/słyszałem działanie stabilizatora obrazu. Później nie zwracałem na to uwagi. W niedzielę pojawiły się mewy i postanowiłem zrobić kilka zdjęć. Robiłem z Sigmą 70-300 na maksymalnej ogniskowej. Czasy różne od ułamków sekundy do setnych sekundy. Stabilizacja włączona, zdjęcia robione z ręki... i nic, cisza, żadnego szuru-buru.
Czy macie jakiś sposób by sprawdzić, czy stabilizacja obrazu na pewno działa?
Tojo napisał/a:Mam K-r od półtora roku. Na początku używania wydawało mi się, że czułem/słyszałem działanie stabilizatora obrazu. Później nie zwracałem na to uwagi. W niedzielę pojawiły się mewy i postanowiłem zrobić kilka zdjęć. Robiłem z Sigmą 70-300 na maksymalnej ogniskowej. Czasy różne od ułamków sekundy do setnych sekundy. Stabilizacja włączona, zdjęcia robione z ręki... i nic, cisza, żadnego szuru-buru.
Czy macie jakiś sposób by sprawdzić, czy stabilizacja obrazu na pewno działa?
klosov napisał/a:Jak odczyścić matówkę w K-r? W każdym razie brudy które widzę, wciskając oko w dziurkę na obudowie! Wiem, że nie ma to znaczenia, bo na zdjęciach nie widać, jednakże trochę mnie to drażni, jako urodzonego estetę.
wiktor47
klosov napisał/a:Chociaż ciekawi mnie właśnie to, jak wyjąłeś matówkę?
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Pentax K-r + DA 16-45/4
Zapraszam http://www.flickr.com/photos/pentaxian2013/
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
http://pentax.org.pl/view...der=asc&start=0klosov napisał/a:Nie kumam PPD!
Też tak uważam.klosov napisał/a:Dada! Bardzo ładne zdjęcie!
Lemat – w matematyce twierdzenie pomocnicze, którego głównym zastosowaniem jest uproszczenie dowodów innych, bardziej istotnych twierdzeń. Formalnie jednak każdy lemat jest pełnoprawnym twierdzeniem, a zaklasyfikowanie pewnego twierdzenia jako lematu wynika jedynie ze sposobu jego użycia w innym, obszerniejszym kontekście. Często zdarzało się, że lemat zyskiwał sobie o wiele większe znaczenie od pierwotnego, znajdując szersze zastosowanie i stając się w zasadzie samodzielnym twierdzeniem, którego nazwa wynika z uwarunkowań historycznych.klosov napisał/a:dałbym temat, zamiast lemat.
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka