SMC Pentax F 35-70mm F3.5-4.5....żeby nie było . FUJI X-T10, Canon G16.
no tak, często złącze usb nie ma odpowiedniej wydajności prądowej - ale zazwyczaj kieszenie do dysków mają możliwość podłączenia zasilaczajaro63 napisał/a:w sklepie mówili że musi być z własnym zasilaczem.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
K-1, SMC FA*24/2, SMC FA*300/4.5, T 28-75/2.8: 645N+FA 45-85/4.5+ A 35/3.5, seria tradycyjnych korpusów bagnetu "K" i nawet jakieś Nikony oraz osprzęt do wszystkiego i niczego.
opiszon napisał/a:a nie masz wbudowanego dekodera dvb-t w tv ?
do tego tv który potrafi nagrywać na usb i wsio
no tak, często złącze usb nie ma odpowiedniej wydajności prądowej - ale zazwyczaj kieszenie do dysków mają możliwość podłączenia zasilaczajaro63 napisał/a:w sklepie mówili że musi być z własnym zasilaczem.
powalos napisał/a:jaro63, możesz wykorzystać nadal stary magnetowid. Dokupujesz zewnętrzny dekoder DVB-T, łączysz go kablem Euro-Euro z magnetowidem i masz możliwość nagrywania kazdego odbieranego programu. Oczywiście najpierw programujesz dekoder. Dekoder zewnętrzny do koszt ok 100 zł a możesz do niego również podłaczyć zewnętrzny dysk lub pendriwe. Pzdr.
no tak, często złącze usb nie ma odpowiedniej wydajności prądowej - ale zazwyczaj kieszenie do dysków mają możliwość podłączenia zasilacza[/quote]jaro63 napisał/a:w sklepie mówili że musi być z własnym zasilaczem.
jaro63 napisał/a:Zasilacz zewnętrzny, cały czas by był włączony, bo chyba nie da się zrobić tak by pobierał prąd z dekodera, w czasie pracy (nagrywanie/odtwarzanie).
A poza tym to dodatkowy pobór prądu.
bo często jest tak, że dysk musi mieć więcej niż pewna minimalna wielkość, żeby dało się na nim nagrywać - tym sposobem znaczna większość pendrivów odpada (brat w dekoderze ma minimum 80GB żeby nagrywanie działało)skrzek napisał/a:Pendrive - różnie bywa, bo niektóre dekodery ich nie widzą w trybach nagrywania.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
skrzek napisał/a:no tak, często złącze usb nie ma odpowiedniej wydajności prądowej - ale zazwyczaj kieszenie do dysków mają możliwość podłączenia zasilaczajaro63 napisał/a:w sklepie mówili że musi być z własnym zasilaczem.
jaro63 napisał/a:Zasilacz zewnętrzny, cały czas by był włączony, bo chyba nie da się zrobić tak by pobierał prąd z dekodera, w czasie pracy (nagrywanie/odtwarzanie).
A poza tym to dodatkowy pobór prądu.
jaro63 napisał/a:Dysk 2,5 (taki z laptopów) tego zasilania nie potrzebuje - zasilany z usb.
jaro63 napisał/a:powinien być sformatowany na NTFS, a "pendrive" nie wiem czy się da?
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
skrzek napisał/a:
Dysk 3,5' (cala) będzie wymagał dodatkowego zasilania.
Dysk 2,5 (taki z laptopów) tego zasilania nie potrzebuje - zasilany z usb.
Pendrive - różnie bywa, bo niektóre dekodery ich nie widzą w trybach nagrywania.
plwk napisał/a:jaro63 napisał/a:Dysk 2,5 (taki z laptopów) tego zasilania nie potrzebuje - zasilany z usb.
Zależy od wydajności prądowej złącza USB.
jaro63 napisał/a:powinien być sformatowany na NTFS, a "pendrive" nie wiem czy się da?
Da się.
Jakość nie ta, oczywiście, poza tym nagrywanie na dysk z programów cyfrowych to o wiele większy komfort niż magnetowid. Zaznaczasz w przewodniku po programach, co ma nagrać, i sprzęt to nagra, nie trzeba się babrać z ustawianiem godziny rozpoczęcia i zakończenia. Inna sprawa, na czym to potem odtworzysz. Bo z racji ochrony praw autorskich u mnie jest wszystko poszyfrowane i to, co nagram w swoim telewizorze, odtworzę tylko w nim (w tym konkretnym egzemplarzu, a konkretnie w egzemplarzu z tym konkretnym egzemplarzem płyty głównej). Nie wiem, czy to ogólnie przyjęta zasada, czy też inne sprzęta tak nie mają...jaro63 napisał/a:Trochę to zbyt skomplikowane, no i chyba jakość nie taka, tak mi się wydaje.
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
ogólna normaPiotrR napisał/a:Nie wiem, czy to ogólnie przyjęta zasada, czy też inne sprzęta tak nie mają...
PiotrR napisał/a:Bo z racji ochrony praw autorskich u mnie jest wszystko poszyfrowane i to, co nagram w swoim telewizorze, odtworzę tylko w nim (w tym konkretnym egzemplarzu, a konkretnie w egzemplarzu z tym konkretnym egzemplarzem płyty głównej). Nie wiem, czy to ogólnie przyjęta zasada, czy też inne sprzęta tak nie mają...
K-1, SMC FA*24/2, SMC FA*300/4.5, T 28-75/2.8: 645N+FA 45-85/4.5+ A 35/3.5, seria tradycyjnych korpusów bagnetu "K" i nawet jakieś Nikony oraz osprzęt do wszystkiego i niczego.
powalos napisał/a:PiotrR napisał/a:Bo z racji ochrony praw autorskich u mnie jest wszystko poszyfrowane i to, co nagram w swoim telewizorze, odtworzę tylko w nim (w tym konkretnym egzemplarzu, a konkretnie w egzemplarzu z tym konkretnym egzemplarzem płyty głównej). Nie wiem, czy to ogólnie przyjęta zasada, czy też inne sprzęta tak nie mają...
Niestety wszystkie nowe TV tak mają. Jakakolwiek awaria związana z płytą główną i wymianą któregoś z głównych elementów powoduje, że nie otworzy się nawet programów uprzednio nagranych. Teoretycznie serwisy po wykonaniu naprawy powinny informować o tym klienta, ale kto to robi? Pzdr.