Pozdrawiam
Artur
mygosia napisał/a:Może też trzeba było po prostu się zapytać?
Hermes napisał/a:po czym objechałem w mieście kilka aptek, niestety odesłano mnie grzecznie do wszystkich diabłów, z sugestią, że pewnie w Warszawie to któraś apteka weźmie.
Pozdrawiam
Arti
Pozdrawiam
Artur
Hermes napisał/a:... Trochę mniejszy kłopot jest z żarówkami energooszczędnymi...
MX, ME i same stare manuale.
Polecam www.tomaszmichalski.com
ja tam wolę jogurty z tworzyw naturalnychHermes napisał/a:Na kubkach od jogurtu z tworzywa sztucznego
może akurat podwyżka cen prądu była albo nagle dołączył ci się jakiś odbiornik prądu dodatkowyTM_Mich napisał/a:Przez cały okres rozliczeniowy z zakładem energetycznym używałem tych żarówek. Licznik ani drgną w dół. Żadnych oszczędności.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
opiszon napisał/a:płacę tyle samo co 5 lat temu (120zł/2mies)
Pozdrawiam
Artur
no ja nie wiem - mam wrażenie że jak mam zmianę ceny, to tylko w górę (zresztą z porównania zużytych kWh wychodzi mi że mam mniejHermes napisał/a:To akurat może wynikać z faktu zmiany cen energii, coraz częściej w dół
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
K-5, S9600
pozdrawiam,
dzerrry
Taki "test" jest bez sensu - wystarczy zrobic kilka herbat wiecej (czajnik elektryczny to ok 2kW) czy wyprasowac dodatkowe dwie koszule (zelazko to kolejne 2kW) i juz jest po oszczednosciachTM_Mich napisał/a:*Przez cały okres rozliczeniowy z zakładem energetycznym używałem tych żarówek. Licznik ani drgną w dół. Żadnych oszczędności.
Otoz to - to glownie od gmin zalezy, czy mamy gdzie oddac stary TV, przeterminowane leki itp. itd., czy wszystko idzie do jednego kubla...dzerry napisał/a:Nie wiem jak to dziala w innych gminach
Z ich trwałością też jest nie najlepiej.laaval napisał/a:Kusi mnie kupno czegoś na diodach, ale ceny są zaporowe, a same "żarówki" wyglądają ohydnie
Pozdrawiam
Artur
K-5 | DA 12-24 | DA 14 | DA 18-135 | DA 55-300 | FA 35 | FA 50 | poradzieckie stałki | kompletny brak talentu
cube007 napisał/a:Taki "test" jest bez sensu - wystarczy zrobic kilka herbat wiecej (czajnik elektryczny to ok 2kW) czy wyprasowac dodatkowe dwie koszule (zelazko to kolejne 2kW) i juz jest po oszczednosciachTM_Mich napisał/a:*Przez cały okres rozliczeniowy z zakładem energetycznym używałem tych żarówek. Licznik ani drgną w dół. Żadnych oszczędności.
MX, ME i same stare manuale.
Polecam www.tomaszmichalski.com
Hermes napisał/a:Trochę mniejszy kłopot jest z żarówkami energooszczędnymi
Moja strona -> Aczkolwiek
berpa napisał/a:trwałość też zależy od sieci elektrycznej. Sprawdzając gniazdo żarówki lub kontakt zwykłym próbnikiem jeśli wychodzi, że na zerze jest lekkie napięcie to taniej będzie zupełnie odpuścić sobie świetlówki czy diody bo długo nie pociągną.
Pozdrawiam
Artur
hmmmmberpa napisał/a:Sprawdzając gniazdo żarówki lub kontakt zwykłym próbnikiem jeśli wychodzi, że na zerze jest lekkie napięcie
Hermes napisał/a:Jeśli na przewodzie zerowym pojawia się napięcie, to zwykle oznacza to upalający się rzeczony przewód, a to grozi wzrostem napięcia...
Moja strona -> Aczkolwiek
K10D, T90/2.8, S10-20/4-5.6, A50/1.7, M135/3.5, T70-200/2.8, S17-50/2.8
Hermes napisał/a:berpa napisał/a:trwałość też zależy od sieci elektrycznej. Sprawdzając gniazdo żarówki lub kontakt zwykłym próbnikiem jeśli wychodzi, że na zerze jest lekkie napięcie to taniej będzie zupełnie odpuścić sobie świetlówki czy diody bo długo nie pociągną.
Jeśli w instalacji w moim mieszkaniu działoby się opisywane przez Ciebie zjawisko, to natychmiast instalacja do wyłączenia i naprawy lub remontu. Jeśli na przewodzie zerowym pojawia się napięcie, to zwykle oznacza to upalający się rzeczony przewód, a to grozi wzrostem napięcia i w konsekwencji grozi porażeniem prądem, pożarem i zniszczeniem odbiorników prądu zasilonych z tego obwodu. We współczesnych instalacjach jest montowany wyłącznik różnicowo-prądowy, który ma zapobiegać takim zdarzeniom.