CytatEkhm...
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
Widziałem już takie trzy przypadki. Kumpel bawi się nawet w naprawy kompów( nawet dobrze mu idzie). Po wymianie kondensatorów wszystko wróciło do normy. Poza tym, dobrze mieć przyzwoity zasilacz. Sprawdź kondensatory na płycie. Jeżeli coś z nimi nie tak, to po prostu kup nowe( ale dobre firmowe) i wymień.dan napisał/a:Podejrzewam plyte glowna. Jakies inne mozliwosci?
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
Sprzętu zbieram coraz więcej, ale zdjęć dalej nie umiem robić :P
dan napisał/a:A to zle wiesci dla mnie, bo mam jakiego Semprona... i pewnie nie dostane plyty do niego. Trzeba bedzie kupic zestaw plyta+procek+pamiec i z tego co sie orientowalem, bedzie to koszt minimum 700 zl, zeby nie bylo calkiem do dupy
Sprzętu zbieram coraz więcej, ale zdjęć dalej nie umiem robić :P
dan napisał/a:A to zle wiesci dla mnie, bo mam jakiego Semprona... i pewnie nie dostane plyty do niego. Trzeba bedzie kupic zestaw plyta+procek+pamiec i z tego co sie orientowalem, bedzie to koszt minimum 700 zl, zeby nie bylo calkiem do dupy
Misztu napisał/a:A pod jaką podstawkę masz ten proc? Jeśli socket A, to faktycznie niewesoło
Misztu napisał/a:bo nowe można dostać tylko płyty Asrock ;)
Misztu napisał/a:Obstawiam, że w kompie masz grafikę na AGP i pamięci DDR.
alkos napisał/a:a uzywki na allegro?
Trochę sprzętu, trochę umiejętności, dużo zapału, mało czasu.
Z-series fan // Capsicum Addicted // Debian Bastard
Moim zdaniem tania, ale bdb. płyta główna. Mam taką od około dwóch lat i (odpukać :) ) nie miałem problemów. Jedyne co musiałem zrobić to przerobić układ zasilania procesora żeby zasilać procka z linii 12V zamiast z oryginalnych 5V - przeróbka była konieczna ponieważ mój zasilacz ma większą obciążalność (no więcej mocy ma :) ) na linii 12 V.dan napisał/a:K7VT4A pro.
szkło w połowie pełne
dan napisał/a:Kondesatory o ktorych piszecie, sprawdzilem w pierwszej kolejnosci, poniewaz wywalilo mi je na plycie w poprzednim kompie. Okazuje sie, ze na plycie wszystkie na oko sa w porzadku -- ale wywalilo jeden kondensator na karcie graficznej:
Moj scenariusz jest taki:
zasilacz nie wytrzymal duzego obciazenia -> poszedl kondensator na karcie graficznej i uszkodzila sie plyta glowna -> wyskoczyl bluescreen -> komp juz sie nie uruchomil
dan napisał/a:sprawdzilem ram, wyciagajac kolejno kosci i uruchamiajac kompa -> nie pomoglo
wlozylem sprawna karte graficzna ze starego kompa -> nie pomoglo
wlozylem sprawny zasilacz od innego kompa -> nie pomoglo
dan napisał/a:Wszystko wskazuje na plyte glowna
MZ-5n + Fg, FA28-70, Sunpak MZ440AF-PT
Flexaret VI
dan napisał/a:A to zle wiesci dla mnie, bo mam jakiego Semprona... i pewnie nie dostane plyty do niego.
Zabawki w kolorze żółto-czarnym i trochę zielonego
Ja jestem bardzo dobrym fotografem, tylko mój aparat jeszcze o tym nie wie.
zaroowka napisał/a:K7VT4A pro - obsługuje DDR I 400/333/266
zaroowka napisał/a:Dyski masz na ATA czy SATA?
PiotruśP napisał/a:Moim zdaniem tania, ale bdb. płyta główna. Mam taką od około dwóch lat i (odpukać :) ) nie miałem problemów.
TLu napisał/a:A nowy zasilacz, stara płyta i nowa karta grafiki?
tomecki napisał/a:na alledrogo gość miał i to chyba za 100szt. coś po 120zł
Niestety płyty główne mają to do siebie że prędzej czy później padają. Tak samo jak muchy.dan napisał/a:Ja swoja mam od 23.06.2005 i az do piatku nie bylo z nia zadnych problemow.
A ja mam coś takiego. Jak po wyłączeniu kompa odłącze zasilanie (listwa), to przy ponownym włączeniu muszę od nowa ustawiać zegar i datę. Dlaczego tak się dzieje?outi napisał/a:Niestety płyty główne mają to do siebie że prędzej czy później padają
djack napisał/a:Jak po wyłączeniu kompa odłącze zasilanie (listwa), to przy ponownym włączeniu muszę od nowa ustawiać zegar i datę.
djack napisał/a:A ja mam coś takiego. Jak po wyłączeniu kompa odłącze zasilanie (listwa), to przy ponownym włączeniu muszę od nowa ustawiać zegar i datę. Dlaczego tak się dzieje?
alkos napisał/a:U mnie byla to standardowa litówka CR2025 (chyba)