tom napisał/a:Polskie menu w pentaxie to nie jest cos niemozliwego do zrealizowania.
Jak swiadczy przyklad mojej osoby, mozna to zrobic w mniej niz tydzien intensywnej pracy.
To ze pl menu w pentaxie nie ma to nic innego jak zaniedbanie - i innaczej tego tlumaczyc nie mozna.
Trochę szkiel i żelastwa
Niby masz rację, ale Pentax z serii W( zdaje się, że W30) ma już polskie menu. Czyli się zmienia powoli.rafalf napisał/a:Po prostu zostanie niektórym poczekać na czas w którym Pentax zadecyduje o wprowadzeniu polskiego języka do ich firmware'u i tyle.
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
Trochę szkiel i żelastwa
Właśnie, dlatego tam dali polskie menu. Czasami to jest priorytetem zakupu cyfrówki. Czemu się nie dziwię. Większość ludzi potrzebuje aparatu tylko do upamietnienia wyjazdów, uroczystości itp. Nie chcą się bawić w "fotografię".rafalf napisał/a:Jednak seria W jest skierowana do innego zupelnie kliena niz lustrzanki cyfrowe
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
k10d i k-7
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Trochę szkiel i żelastwa
CytatU Olympusa można do wersji językowych dostępnych w aparacie doinstalować jedną dodatkową z 15-tu dostępnych na serwerze firmy.
k10d i k-7
Trochę szkiel i żelastwa
He he, sam jestem ciekaw. Do tego trzeba anielskiej cierpliwości.rafalf napisał/a:Zobaczymy czy i co odpiszą...
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Moje pstryki
pozdrawiam
Janek
-----------------------
K10D & Kit | Samyang 85/1.4 | Rikenon 50/1,7 | Helios 58/2 | Sigma 24-135/2,8-4,5 AF Asph. | Mecablitz 58 AF-1P | Tamron SP 17-50/2,8 XR..itd.
Cytatsprzedawany na polski rynek powinien mieć (zgodnie z rozporządzeniem unijnym, obowiązującym także u nas) polską instrukcję obsługi i polskie menu.
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
rafalf napisał/a:Taki plik mógłby być przygotowany przez aplikację powiedzmy pod windows czy MacOS i zmniejszyłoby to ryzyko popełnienia błędu przez użytkownika...
bEEf napisał/a:To by znaczyło, że np sprzedawanie softu w wersji anglojęzycznej jest nielegalne. A to przecież bez sensu.
Do we simply turn our heads and look the other way??
Photoblog: http://dphoto.pl
Pentax, because AF is not the most important thing in the world ;)
kidding ^^
bEEf napisał/a:To by znaczyło, że np sprzedawanie softu w wersji anglojęzycznej jest nielegalne. A to przecież bez sensu
vertiico napisał/a:o ile dobrze sie orientuje to tak jest
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
pozdrawiam
Janek
-----------------------
K10D & Kit | Samyang 85/1.4 | Rikenon 50/1,7 | Helios 58/2 | Sigma 24-135/2,8-4,5 AF Asph. | Mecablitz 58 AF-1P | Tamron SP 17-50/2,8 XR..itd.
Jarek Dabrowski napisał/a:Wie pan, gdzie Pentax ma rynek polski? Tam, gdzie pan może pana majstra w dupę pocałować.
www.kannon.pl :: galerie: http://picasaweb.google.pl/Mumonzan :: PAD: http://mumonzan.aminus3.com
k50 kit 18-55, smc-FA 1:4 50 mm, jupiter 200 (m42), helios-44m (m42): tamron 70-200