emigrant  Dołączył: 20 Wrz 2006
siwyyy77 napisał/a:
do banków, to mam wellanda
Czy to jest pełny Fotobank (tzn. ze slotami na karty), czy też OTG, czyli kopiujesz z aparatu przez kabel USB? Jaki to model?

siwyyy77  Dołączył: 23 Lip 2007
http://www.allegro.pl/ite...aktura_vat.html

Niestety nie ma wbudowanego czytnika... albo kabelek i z aparatu, ew. przez zew. czytnik.

[ Dodano: 2007-08-03, 19:12 ]
CO do szybkości zapisu to nie jest chyba tak kolorowo... nie wiem bo nie mam porównania z innymi fotobankami :-|

Więc tak na karty zapisałem 1.86 GB (same foty jpeg dokładnie 1008szt)
Miałem do dyspozycji dwa czytniki;
uniwersalny
i tylko do kart SD/MMC

Foty podobnych czytników (foty nie mojego autorstwa, przykłady z internetu)
Wyniki wychodziły dziwne :evilsmile: i się już poddałem...
Generalnie ten uniwersalny wydawał się szybszy
Zapis plików na kartę sandiska to ok. 8 min., na kartę goodrama niespełna 9min
W przypadku czytnika z drugiej foty czas był ok. minutę większy ;-)

Zapis na dysk(fotobank) to ok. 10 min. w wypadku sandiska i ok 11 w wypadku goodrama... w przypadku drugiego czytnika też ok. minutę więcej

Czasem jednak goodram był szybszy o sandiska... dlatego wyniki są tylko i wyłącznie poglądowe, mają przedstawiać czasowy rząd wielkości.
Może z aparatu będzie szybciej :-/ nie wiem ja już mam dość tej zabawy... bo to zakrawa na onanizm :evilsmile:

Niestety opisywany przeze mnie Fotobank Q-Driver MDT-06 po 5-krotnym zczytaniu 2GB karty padł :-(
Wcześniej miewał dziwne zachowania np. po usuwaniu plików z karty, które wyglądały jak zawieszenie urządzenia, ale po wyjęciu karty po prostu się wyłączał, więc nie było to dokuczliwe. Dzisiaj, w trakcie kopiowania plików zachował się podobnie przy 19%, a przy kolejnych próbach przy 59% i 11%, po czym już przy wkładaniu karty zaczął samoistnie się blokować i wyłączać.
Wygląda na to, że przy podłączeniu do kompa przez USB działa prawidłowo, jako zewn. dysk, więc teraz ściągam swoje foty i będę reklamował.

vertiico  Dołączył: 08 Maj 2007
Fafniak napisał/a:
podam ci takie wyniki mialem:
san disk :
59,4MB zapisal 7,9 sek a przy kolejnej probie 76,8 MB w 9,7 sek
naaaatoooomiassssst kingstooooon :
46,1 MB w 16,7 sek a 65MB w 20 sek.

tak jak wspmnialem , jak bede znow mial karte kingstona sprawdze u siebie:

wczesniej pisalem ze na kosci goodrama x150 4gb wyszlo mi ok 7sek. przy 15,3mb na kazdy plik.

teraz na karcie kingstona 2gb ultimate x120:
5 plikow raw zapisalo mi w ok 6 sek, z tym ze kazdy plik po 17mb

Wynik reklamacji MDT-06 - wymiana na nowy na poczekaniu. Przy okazji demonstracja, że akumulator wcale nie jest wbudowany na stałe(jak podawano za producentem), ale można go wymienić w 10 sekund, po odsunięciu klapki pod wyświetlaczem. Jest to typowy aku od Nokii 8310 :-D

[ Dodano: 2007-09-02, 11:28 ]
Podaję jeszcze szybkość kopiowania pełnej San Disk Extreme III 2GB - ok. 7,5 minuty - czyli całkiem przyzwoicie.

Skocz do: