tomek_j napisał/a:jannad napisał/a:
O żesz. Trudno przebić się przez tą stronę. Wrzućcie jakiś przykład schrzanionego utworu przez kompresję, to chociaż wrócimy do tematu wątku.
http://www.youtube.com/watch?v=9bZkp7q19f0
darkduch napisał/a:a co w tym gangnam style jest nie tak skompresowane ?
OK, tylko są lepsze sposoby niż taka kompresja, zwłaszcza kilkukrotna tego samego materiału.kasza napisał/a:to potrzebuje czegoś, co to wszystko zhomogenizuje tak, żeby i pani w dziekanacie i kierowca robura mógli się cieszyć najlepszymi informacjami i najciekawszą muzyką. Albo odwrotnie.
Jeśli tak sobie życzyli to OK, ale jeśli sobie nie życzyli, tylko ktoś im narzucił? Bo tak to wygląda jeśli chodzi o stacje radiowe.kasza napisał/a:Dlaczego? Bo młodzi sobie tak zażyczyli.
(...)
Dlaczego? Bo Madonna sobie tak zażyczyła
Fakt, przepraszam, powinienem napisać: Twoje opowieści są porywające, ale tylko dla pisarzy.CytatJest was więcej niż jeden?
I to w 100% prawda, i czasami trzeba dokonać kompresji dynamiki. Tyko dlaczego ktoś w radio ma decydować o tym, jaka kompresja jest mi potrzebna?tomek_j napisał/a:Robi sie to po to żeby w warunkach dośc głósnego tła spowodowanego hałasem odbierac nagranie jako zrozumiałe.
A ja to już się nie liczę?kasza napisał/a:Zaraz PK na spółkę z bEEfem
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
"Przychodzi baba do pasmanterii..."
Awatar przedstawia buraka pastewnego.
darkduch napisał/a:a co w tym gangnam style jest nie tak skompresowane ?
ME Super, MZ-5N, K-5, krótka *, DA 21 LTD, Canonet + szklarnia
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
K-5, S9600
laaval napisał/a:(...) ilekroć je słyszę, to wywołują u mnie odruch wymiotny... podobnie jak i "Imagine" Lennona.
NAFO expansion is non-negotiable
Kytutr napisał/a:Kiedy słyszę "Imagine" Lennona, to mam podobnie. Jak można było popełnić takiego gniota? Ten utwór, powtarzany w kółko w wielu stacjach radiowych, stał się rozdętą patosem wydmuszką pop-biesiady.
X-T1
pozdrawiam
k-S2 GR Fuj
a_czacha napisał/a:Mam wrażenie, że ten jegomość doznaje wielkich mąk wyciskając z siebie te dźwięki.
k-5+Pentax/Tamron 18>200
Oglądanie zdjęć na monitorze jest jak jazda na rowerze stacjonarnym-ogranicza pole widzenia.
K-5, S9600