Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
hitman1986 napisał/a:
jeśli mam do wyboru Samyanga 35/1.4 za 1600 zł i Sigmę 30/1.4 z HSMem

Samyang hula na FF, stąd jego cena. Jeśli ktoś ma APS-C to - niezależnie od systemu - nie opłaca mu się tego Samyanga kupować... Swoją drogą, myślę, że ten Samyang 35/1.4 to najgorzej sprzedające sie szkło z tej stajni. Fiszka 8/3.5 była hitem, dużo ludzi kupiło też 14/2.8. Ale ten 35/1.4 to taki dość mało atrakcyjny produkt...

wyrzykus  Dołączył: 28 Lis 2008
Cytat
Czyli samyang.pl wprowadza w blad?

Chciałbym, tyle że to co wkleiłeś to informacja produkcyjna sprzed wielu miesięcy. Dziś na samyang.pl jest taka notka:

Obiektyw Samyang T-S 24mm f/3.5 ED AS UMC początkowo dostępny będzie z mocowaniem Canon EF, Nikon F oraz Sony A. Planowane jest także wprowadzenie wersji z mocowaniem Canon M, Fujifilm X, Samsung NX oraz Sony E.

Czy przeoczyli P-K przypadkowo, czy faktycznie, okaże się niedługo, szkoda by było, bo jeśli okazałby się optycznie dobry, to pewnie bym się skusił za jakiś czas.

wyrzykus napisał/a:
Obiektyw Samyang T-S 24mm f/3.5 ED AS UMC początkowo dostępny będzie z mocowaniem Canon EF, Nikon F oraz Sony A. Planowane jest także wprowadzenie wersji z mocowaniem Canon M, Fujifilm X, Samsung NX oraz Sony E.
No jak to tak? Na NX będzie na Pentaksa nie będzie? :evil:

wyrzykus napisał/a:
Czy przeoczyli P-K przypadkowo, czy faktycznie, okaże się niedługo, szkoda by było, bo jeśli okazałby się optycznie dobry, to pewnie bym się skusił za jakiś czas.
Przecież kupujesz d600... :-/

Cytat
Przecież kupujesz d600...

A kto Ci to powiedział? Powiedz to mojej żonie :mrgreen:
Ale fakt, to byłby kolejny kamyczek do ogródka...

wyrzykus napisał/a:
Powiedz to mojej żonie :mrgreen:

Nie ryzykuj. Jestem Don Kich.... - edit - .... Don Juanem pierwszej kategorii... :mrgreen:

Wychodzi na to że żony to bardzo podłe istoty...

hitman1986  Dołączył: 17 Mar 2008
Pierwsze zdjęcia zrobione tym szkłem: http://www.samyang.pl/ind...y-od-poowy-maja

x4rd  Dołączył: 07 Mar 2012
Dzisiaj na fb umieścili zdjęcia przykładowe wykonane tym szkiełkiem. Efekt na zdjęciu z Akropolem bardzo smakowity.

PK  Dołączył: 24 Maj 2008
Jej, jeszcze żeby zrobili prawdziwą długą armatę.

dickkett  Dołączył: 18 Wrz 2006

jumbik  Dołączył: 08 Lip 2008
wyrzykus napisał/a:

Dziś, na Samyang Roadshow, przedstawiciel dystrybutora wyjaśnił, że jedynym powodem dla którego póki co nie ma mocowania dla Pentaxa jest niestety konstrukcja body. Podobno podczas testów okazało się, że po podpięciu obiektywu jest mało miejsca na dobry uchwyt i swobodny dostęp do śrubek regulacji pochylenia i przesuwania, co mogłoby doprowadzić do niezadowolenia potencjalnych klientów.
Jak to Pan określił, sytuacja może się jednak zmienić kiedy Pentax w końcu zdecyduje się na FF ;)

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
jumbik napisał/a:
konstrukcja body
jakiegoś konkretnego, czy wszystkich modeli :?:

jumbik napisał/a:
co mogłoby doprowadzić do niezadowolenia potencjalnych klientów.
coś naciągane

bardziej bym jednak stawiał na brak puszki FF

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
dickkett napisał/a:
Kolejne zdjęcia.
I tekst.
Szkdoa, ze testujacy nie potrafia z niego korzystac.

jumbik  Dołączył: 08 Lip 2008
opiszon napisał/a:
jakiegoś konkretnego, czy wszystkich modeli :?:

Nie sprecyzował czy chodzi o jakiś konkretny model, ale pewnie chodziło o K5/K7.

Cytat
bardziej bym jednak stawiał na brak puszki FF

Tak czy inaczej wygląda na to, że dopóki nie będzie FF to do Pentaxa pewnie tego nie podepniemy.
Powiedziano też, że polski dystrybutor prowadzi cały czas rozmowy z centralą Samyanga, żeby jednak wypuścili ten obiektyw mimo tych niedogodności. Nie wiem jaką mają siłę przebicia ale jeśli komuś zależy na tym szkle to niech trzyma kciuki ;)

A tak odnośnie szkła, to z prezentacji wyświetlanej z projektora nie do końca można to było ocenić, ale według słów prowadzącego - Adama Śmiałka - obiektyw jest zdecydowanie wart uwagi, szczególnie dla osób które będą potrafiły w pełni wykorzystać jego potencjał, a nie tylko funkcję tilt.

arQ  Dołączył: 10 Mar 2011
jumbik, chyba jednak nie masz racji, ciamciang wlaśnie ogłosił, że w połowie sierpnia wyjdzie na bagnet K. Cena ok 4000 złotych... Konkurencji na razie brak :-)

x4rd  Dołączył: 07 Mar 2012
Na popularnym serwisie aukcyjnym pojawił się ten model w cenie 3888 zł pod nasz bagnet ;)

I co, zdecydował się ktoś? Ciekaw jestem czy pod K-5 daje się w pełni podnosić mu dzióbek do góry, czy wbudowana lampa trochę blokuje. Coraz częściej mi się marzy T-S, ech, a już miałem nie kupować więcej szpargałów...

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
Widział ktoś z Was sample z APS-C, a najchętniej jakieś zdjęcia z Pentaxa?

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
Nie, ale też chętnie z Pentaxa zobaczyłbym. :roll:
Na Flickrze trochę jest, ale z Canona.

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
Po pierwsze:
http://www.next77.pl/aktu...koniec-samyanga

Po drugie:
http://foto-tip.pl/pl/obi...x.html?___SID=U
Reasumując- kto ma w planach nabycie jakiegokolwiek Samyanga, niech się spieszy, albo poluje na okazję.

Skocz do: