Trochę szkiel i żelastwa
sprzęt:
szczegóły
Trochę szkiel i żelastwa
szkło w połowie pełne
PiotruśP napisał/a:rafalf, inny monitor nic nie zmieni... te zdjęcia są po prostu mydlane.
...
sprzęt:
szczegóły
szkło w połowie pełne
Trochę szkiel i żelastwa
PiotruśP napisał/a:Portret zrobiony jest na przysłonie 5,6, a budynek na 14 :) ... moje zdanie znasz :). Podobnie miękkie zdjęcia wychodziły z mojego starego Vivitara 35-200, który pełni teraz rolę dawcy organów :).
sprzęt:
szczegóły
PiotruśP napisał/a:rafalf, inny monitor nic nie zmieni... te zdjęcia są po prostu mydlane.
Pozdrowienia
Slawek
Trochę szkiel i żelastwa
rafalf napisał/a:Cześć,
skos czy te fotki zrobiłeś tą TOKURĄ??
rafalf napisał/a:Powiem, że jeżeli tak, to są "nieco" inne niż te dostarczone przez jinxxa.
Co miałeś na myśli mówiąc że "Czasem są mydlane, czasem lepsze" ?
Rafał
Pozdrowienia
Slawek
k100d + kit
Ograniczenie jest takie, że on nie ma autofokusa.PiotreX napisał/a:Przepraszam że odgrzebuję temat, ale właśnie przyglądam się temu obiektywowi i zastanawiam się czy go nie kupić. Ogólnie potrzebuję go do fotografii sportowej. Czy ktoś może próbował robić nim zdjęcia mniej statyczne, bardziej w ruchu. Oczywiście rozumiem, że na pełnym zbliżeniu to raczej niemożliwe zrobić ostro, ale mój kitowy 18-55 powiem szczerze nie zadowala mnie do tego zadania ;)
Druga rzecz o którą chciałem spytać, to obiektyw rzeczony ma K-mount jeśli się nie mylę, czyli jakieś ograniczenia są we współpracy z k100d. Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak to się objawia?
Pozdrowienia
Slawek
DL2
Fujifilm X-T20, Fujinon XF18-50/2.8-4, XF27/2.4, XC15-45, XC50-230
ten lustrzany świat jest już bardziej kolorowy niż nasza rzeczywistość...