Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
pozdrawiam,
dzerrry
Coś w tym jest. Powiem więcej: to pokolenie, o którym mówisz, zrzędzi chyba jeszcze bardziej niż moje: o ponad dekadę starsze. No, jeszcze trzeba wziąć pod uwagę środowisko, z którym najczęściej masz do czynienia.dzerry napisał/a:Jednak takie bidolenie wśród młodych powoduje, że dołącze do tego chóri - chyba jednak coś jest nie tak z tym młodem pokoleniem, skoro tak szybko grzybieje.
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
Oczywiście, że tak, po prostu teraz, jak już wspomnieli koledzy przede mną, ci głupsi mają większe szanse na "zaistnienie w sieci". Mimo wszystko wydaje mi się, że tych "chcących zaistnieć" jest więcej niż parę lat wcześniej, ale pewności nie mam- statystyk nie prowadzę. ;)technik219 napisał/a:Są różni, jak to w życiu: mądrzejsi, głupsi, zrównoważeni, postrzeleni. Ale przypominam sobie, że w moim roczniku też byli różni.
technik219 napisał/a:Dzerry,
A najbardziej nas - starych wkurza to, że oni mają wszystko, o czym my nawet nie marzyliśmy. Ja na Zenita E odkładałem przez 1,5 roku, na kaseciaka Grundig rok. Może to przez zazdrość? Że my nie mieliśmy tak dobrze?
K100D + kit + HD DA 55-300 ED WR + Pentax 50/1,7
PentaGrupa na FB | Zapraszam również na moją stronę poświęconą fotografii nieruchomości - bshots.pl
Nie porównuj Zenita E z K-5babylock napisał/a:Teraz też odkładasz 1,5 roku tylko na K-5.
Obawiam się, że się mylisz. Nie chciałem za bardzo wybałuszać gał na zawartość ich toreb, ale podam Ci kilka przykładów: Nikon D3100, Alfa 300 i... uważaj: Eos D Mark III. Były też Fudżiki, Samsungi, pośledniejsze Canony. Nie jest więc tak, jak twierdzisz. W 1982 r. kiedy rozpocząłem edukację na Spokojnej moja Praktica to było High Middle Class. Niżej Zenity TTL, wyżej jeden kolega miał Minoltę, koleżanka Pentaxa.babylock napisał/a:Oni też nie mają, tzn mają ale za witryną. Mogą pogapić się bo ich nie stać.
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
technik219 napisał/a:moja Praktica to było High Middle Class
technik219 napisał/a:oni mają wszystko, o czym my nawet nie marzyliśmy
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
A to już temat na osobne opowieściEnzo napisał/a:Ale czy to nie zabija ducha Adama Słodowego?
To jak? Reglamentować dostęp do aparatów? Wprowadzić cenzurę portali społecznościowych? Podnieść ceny? Zabronić? "Wymodzić" jakąś ustawę?verc napisał/a:Co przychodzi za łatwo nie cieszy
W jaki?verc napisał/a:i wtedy rekompensuje się to w inny sposób.
Poruszyłeś bardzo ważną kwestię. Nie pamiętam już gdzie to było, czytałem jakieś wspomnienia, czy wywiad ze znanym fotografem polskim, w którym napisał właśnie o tym. Otóż opisuje on, jak to w gronie zapaleńców fotograficznych zażarcie dyskutowano nad pewną fotografią, której nawet nie widzieli. W jakimś bardzo ważnym konkursie fotograficznym (oczywiście w USA) nagrodzono fotografię. W naszej prasie ukazała się jedynie niezbyt obszerna informacja o tym fakcie, beż żadnych zdjęć, suchy tekst opisujący nagrodzone fotografie. I właśnie na podstawie tego tekstu oni wyobrazili sobie tę fotografię i o tym wyobrażeniu dyskutowali. Śmieszne, ale i straszne.iczek napisał/a:Ominęło nas coś niezwykle ważnego. Jako rocznik '76 uczyłem się patrzeć na fotografię wyłącznie teoretycznie w sumie.