tom napisał/a:
kiedy ja robie z manualnymi szklami i proboje dodatkowo focic z lampa.. foty sa przepalone tak bardzo ze wygladaja jak biala kartka, z tego co sie orientuje nie da sie nic z tym zrobic.
panoramio.com - ubite przez Google
picasaweb - ubite przez Google
tom napisał/a:dziacial, ja sie dziwie ze wogule ci poprawnie naswietlone foty wychodza..
Lenin napisał/a:Przełączyć lampę z trybu "P-TTL" (TTL) na "A".
Lenin napisał/a:Jak i co doczytać w instrukcji.
K100D i takie tam || Fotosiki moje --> http://blog.dziacial.com/search/label/foto
dziacial napisał/a:tom napisał/a:dziacial, ja sie dziwie ze wogule ci poprawnie naswietlone foty wychodza..
Lenin napisał/a:Przełączyć lampę z trybu "P-TTL" (TTL) na "A".
nie pomoglo
Lenin napisał/a:Jak i co doczytać w instrukcji.
tak czy owak problem pozostaje nierozwiazany
GrzegorzQ
przedwczoraj MZ-30, wczoraj ZX-L, dziś K100D
+360FGZ+ Tamron 18-250, stara portretówka, pierścienie, konwerter 2x i ... starcza
Coś skopałeś z ustawieniami. Mi działa znakomicie, tylko trzeba ustawienia obiektywu i body z lampą zgrać.dziacial napisał/a:Lenin napisał/a:Przełączyć lampę z trybu "P-TTL" (TTL) na "A".
nie pomoglo
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
plwk napisał/a:AF-360 FGZ nie ma własnej automatyki a tylko tryby P-TTL, TTL i Manual. Z obiektywem bez styków nie zadziała nic poza manualem.
GrzegorzQ
przedwczoraj MZ-30, wczoraj ZX-L, dziś K100D
+360FGZ+ Tamron 18-250, stara portretówka, pierścienie, konwerter 2x i ... starcza
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
K100D+kit 18-55, 50-200, Helios 55mm M42, Porst 35 mm M42, Tokina 80-200mm f4
plwk napisał/a:Synchronizacja z krótkimi czasami działa wyłącznie w trybie P-TTL a do tego obiektyw musi być ze stykami.
K100D i takie tam || Fotosiki moje --> http://blog.dziacial.com/search/label/foto
plwk napisał/a:AF-360 FGZ nie ma własnej automatyki a tylko tryby P-TTL, TTL i Manual. Z obiektywem bez styków nie zadziała nic poza manualem.
plwk napisał/a:Synchronizacja z krótkimi czasami działa wyłącznie w trybie P-TTL a do tego obiektyw musi być ze stykami.
panoramio.com - ubite przez Google
picasaweb - ubite przez Google
200 nie ustawisz. Przy obiektywie bez styków aparat ogranicza czas otwarcia migawki do 1/180. Taką sama sytuację mam z moją Sigmą, która dziś mnie bardzo sympatycznie zaskoczyła poprawną pracą własnej automatyki z 28-ką SMC-Mwhtek napisał/a:...dać czas migawki 160 lub 200...
Dziś zauważyłem to również w mojej Sigmie. Krótszy czas pojawia się na ułamek sekundy po wciśnięciu przycisku AE-L (Sam GX-1S, DS i K100), ale chwilę potem znika i pojawia się 1/180.dziacial napisał/a:(choc czasem na chwile na wyswietlaczu mignie krotszy czas)
szkło w połowie pełne