Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
mygosia napisał/a:- nie mam nic do ukrycia
mygosia napisał/a:- osobiście uważam, że nie ma haseł i zabezpieczeń nie-do-przejścia
Michu napisał/a:Po wydaniu kasy na system,
Każdy problem ma swoje rozwiązanie, zatem
jeżeli nie ma rozwiązania to nie ma problemu.
wkt napisał/a:hasło do forum lub email lub konta bankowego
wkt napisał/a:kryptografia i teoria matematyki
mygosia napisał/a:- nie mam nic do ukrycia
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
XP Home OEM za 283,- w agito.pl ceną nie zwala z nógaflinta napisał/a:Windowsa nie używam (...) za drogi.
Ż jest P... p.
wkt napisał/a:
Jesteś w błędzie. Jest coś takiego jak kryptografia i teoria matematyki i w oparciu o te dziedziny daje się precyzyjnie określić co można złamać a czego nie. Te mechanizmy są obecnie dostępne tylko w linuxie.
zorzyk napisał/a:XP Home OEM za 283,- w agito.pl ceną nie zwala z nóg
mygosia napisał/a:pokazywanie zawartości komputra ma dużo wspólnego z pokazywaniem sie nago
hmmm....mygosia napisał/a:ale jakos tak... łyso
mi się też podobaJarek Dabrowski napisał/a:hmmm....
Ż jest P... p.
mygosia napisał/a:No i mozna sobie założyć jakieś hasło do maila, nie do złamania?
MZ-5n + Fg, FA28-70, Sunpak MZ440AF-PT
Flexaret VI
K10D | Z-1p | ME super | Nikon F100 | Yashica Mat-124g | Canon G5 | DA 70 f2.4 | DA 16-45 f4 | SMC-M 200 f4 | SMC-K 50 f1.2 | 360FGZ | D-BG2 | MOJE ZDJĘCIA
wkt napisał/a:Poza tym co wymieniłaś jest jeszcze coś. Windows nie można zainstalować na bezpiecznej partycji, czyli ktoś ukradnie notebooka i ma dostęp do wszystich haseł, kont, stron, zdjęć itp. W linuxie jest taki bajer, że nawet po wysłaniu dysku do KGB/CIA nikt nie odczyta danych.
K-3, K100D, DA18-55WR, T17-50/2.8, T70-200/2.8, FA31/1.8, FA77/1.8, SMC-M 50/1.7, SMC-M 135/3.5
Trochę sprzętu, trochę umiejętności, dużo zapału, mało czasu.
Z-series fan // Capsicum Addicted // Debian Bastard
Trochę szkiel i żelastwa
zaroowka napisał/a:
Dlaczego Linux? Nie do końca chodzi o cenę, czy legalność - raczej o to, że system da się dopasować jak rękawiczka do użytkownika. Mam dokładnie to co chcę, bez żadnych pierdół, które ciężko z Windowsa wywalić (np. Internet Explorer).
Zastanawiam się nad całkowitym wywaleniem z dysku Windowsa i korzystanie z jakiejś virtualnej maszyny - w sumie Winda służy mi tylko i wyłącznie do gier.
http://www.krysiak.biz/ http://grendel.maxmodels.pl the most important equipment in your bag is your attitude