"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
K-5, S9600
PiotrR napisał/a:Kurde, ja mam jakieś 4 cale plus minus i naprawdę większe nie jest potrzebne, żeby zobaczyć strzałkę w którą ulicę skręcić na wyznaczonej trasie
NAFO expansion is non-negotiable
PiotrR napisał/a:4 cale plus minus i naprawdę większe nie jest potrzebne, żeby zobaczyć strzałkę w którą ulicę skręcić na wyznaczonej trasie
PiotrR napisał/a:Ale co kto lubi...
laaval napisał/a:10" w mojej cytrynie sprawiłoby, że stałbym się zagrożeniem na drodze. Już moja malusia 4,3" nawigacja czasem ogranicza widoczność, nie mówiąc już o takim klocku
CzareK
Pentax K10D | Sigma 17-70 F2.8-4.5 macro, Weltblick 300 F5.6, Phoenix 650-1300 (2600 z TC x2)
Lumix GX80 | Lumix G 12–32 f/3.5–5.6, Lumix G 45-150 f/4.0-5.6, Olympus M.Zuiko 45mm f/1.8
No, miałem na myśli typowe zastosowania nawigacyjne, nie kartograficzne, czy czym się tam zajmujesz.greentrek napisał/a:Lubi albo musi - taka robota.
Kytutr napisał/a:Dla mnie postawą komunikacji w kierunku "GPS -> ja" są komunikaty głosowe.
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
Ijon napisał/a:jest na mapie UMP http://ump.waw.pl którą najłatwiej zainstalować na urządzeniach Garmina
Wystarczy w googlu wpisać "gps przestanie działać". Co prawda większość wyników to typowa bulwarówka, ale kilka portali technologicznych, na których bywam, też poruszało kwestię "starości" systemu GPS.Ijon napisał/a:Mógłbyś napisać coś więcej? Będące większością obecnej konstelacji satelity Block IIR mają zakładany czas pracy 10 lat, obecnie wystrzeliwane IIF - 12 lat. Wydaje mi się że to dość dużo :)
CytatNie słyszałem żeby cywilne navi obsługiwały dwusystemowość, to domena odbiorników klasy pomiarowej
Oj nie czepiaj się - to nie ja tylko prasa zapowiada rychły koniec laptopów pod wpływem tabletów i smartphone'ów. Stąd napisałem że prędzej tradycyjne nawigacje znikną z rynku niż laptopy bo uważam że laptopy na prawdę się przydają. A nawigacja dedykowana to już trochę ślepa odnoga urządzeń mobilnych.CytatTo lapy na szmelc? A jak ktoś nie tylko siedzi na necie, albo - niesłychane - nie lajkuje na fejsie, tylko używa softu niepaluchowego? Zresztą, AutoCAD albo ERDAS na tabie... no trzeba mieć fantazję
Masz rację, ale zza takiego urządzenia "przyklejonego" do szyby ciężko dojrzeć kierowcę - myślę że w drugą stronę to też tak działa.CytatKomfort to jest na 10" i procu x86
tylko nie bardzo idzie je modyfikować, mogli by poprawić w tym zakresie ergonomię uzytkowania.CytatNokiowa nawigacja całkiem ciekawie wyznacza trasy
CytatTu się zgodzę, iGO to najlepszy program z jakim miałem do czynienia.
K-5 + SMC DA 18-135mm f/3.5-5.6ED AL (IF) DC WR
andybond napisał/a:Prywatnie przećwiczyłem chyba wszystkie bardziej znane programy i od lat mam zaufanie jedynie do iGO,
pozdrawiam
k-S2 GR Fuj
andybond napisał/a:mam zaufanie jedynie do iGO
Dobrze odczytałem: masz iGo na tablecie? Znaczy wersja Androidowa?andybond napisał/a:zwłaszcza że na 7" tablecie wszystko wygląda zdecydowanie lepiej.
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
Gwiazdor napisał/a:Dobrze odczytałem: masz iGo na tablecie? Znaczy wersja Androidowa?
k-5+Pentax/Tamron 18>200
Oglądanie zdjęć na monitorze jest jak jazda na rowerze stacjonarnym-ogranicza pole widzenia.
k-5+Pentax/Tamron 18>200
Oglądanie zdjęć na monitorze jest jak jazda na rowerze stacjonarnym-ogranicza pole widzenia.
andybond napisał/a:rozdzielczość 1024x600
CzareK
k-5+Pentax/Tamron 18>200
CzareK
k-5+Pentax/Tamron 18>200
espresso napisał/a:Nie wiem czy jest jeszcze sens kupować navi mając smartfona. Chyba że ktoś dużo, zawodowo jeździ, to wówczas obsługa nieco może poręczniejsza.
panoramio.com - ubite przez Google
picasaweb - ubite przez Google