Ż jest P... p.
Tok'Ra napisał/a:Ja obywatel musze placic podatki, ZUS na ta wierchuszke, na wojsko, na darmozjadow-lekarzy, na politykow i urzednikow - ktorzy zyjac sobie na luzie, wymyslaja, ile im musze zaplacic, by im starczylo.
Tok'Ra napisał/a:Jak zaplace skladke na ZUS, oplaty, haracze - w kieszeni zostaje mi na chleb i wode - a i kredyt czesto musze na zycie brac. Tak wyglada obecnie solidaryzm bogatych urzednikow
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
Enzo napisał/a:Leżę i kwiczę Jestem bogaty, wyluzowany i należę do mafii urzędniczo-wojskowo-lekarskiej Jutro zmieniam swoją jedenastoletnią Skodzinkę na Maybacha - już nie muszę się ukrywać. I spłacę ten kredyt zaciągnięty na Samsunga - a co, stać mnie ! I wymyślę nowy sposób na gnębienie zwykłego obywatela. No demiurg normalnie jestem
| Samsung GX-1S | Nikon D300 | mała szklarnia | statyw GoldPhoto YH-324 | Kata 3N1-30
Cytatpodatnicy stają się coraz biedniejsi
bEEf napisał/a:Cytatpodatnicy stają się coraz biedniejsi
Mieszkasz w Mozambiku może? Bo ja w Polsce i widzę dookoła, że jest dokładnie odwrotnie. Może dla odmiany przestań filozofić i otwórz oczy.
| Samsung GX-1S | Nikon D300 | mała szklarnia | statyw GoldPhoto YH-324 | Kata 3N1-30
bEEf napisał/a:Enzo, wiesz, być może jesteś tylko szeregową płotką
bEEf napisał/a:Zobacz, który w Twoim urzędziedzie jest najgrubszy i najbardziej wyluzowany - to ten ma kasę Tok'Ry i Twoją. I będziesz już wiedział, dlaczego nie masz Maybacha i kogo nienawidzieć.
bEEf napisał/a:Życie automatycznie stanie się prostsze.
bEEf napisał/a:Mieszkasz w Mozambiku może?
Enzo napisał/a:
TokRaInna sprawa że w społeczeństwie nadal panuje mit/legenda wysokich zarobków w administracji, US i ZUS.[/b]
CytatOstatnio zamierzalem zmienic prace - byl wolny etat, panstwowa posada - admin sieci, informatyk, lacznosciowiec - i nie zgadniesz jaka pensja
860 zl brutto miesiecznie... niecale 500 zl na reke...
CytatHmm... taki prezes Orlenu na przyklad.... istna bieda, w porownaniu do pensji kolegow za granicą
CytatW dodatku specjalnie tak jest to zamotane
bEEf napisał/a:No i? Nie za bardzo kumam - a to zakazali już szukać pracy tam, gdzie jest? W moim rodzinnym zadupiu mógłbym być co najwyżej sprzedawcą w sklepie z komputerami, lub "informatykiem do wszystkiego" w jakiejś małej firmie za marną kasę. Ale nikt mnie tam przecież na siłę nie trzymał. Za to mój tata pracujący w budownictwie nie narzeka.
Jest 1000 przyczyn, na które można zrzucić własną nieudolność. Sorry, nie bierze mnie to.
Enzo napisał/a:Tok`Ra Też mam czasem zły dzień
CytatTok'Ra napisał/a:Najbardziej mnie boli, gdy ktos twierdzi, ze moje dyplomy uzyskalem za darmo, ze panstwo niby zaplacilo za moje wyksztalcenie. Hmm... Jednoczesnie to samo panstwo zbudowalo system niewolniczego wyzysku, i tak na prawde z tego wyzysku finansowalo "bezplatne" szkolnictwo. Gdyby bylo inaczej - moi wyksztalceni rodzice mieliby teraz duzy dom z basenem, a nie puste kieszenie i glodowa emeryture w wysokosci ok. 760 zl miesiecznie.
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
alkos napisał/a:
Gdyby bylo inaczej, nie mialbym skonczonej szkoly sredniej, bo nikogo z mojej rodziny nie byloby na to stac. Dziekuje ci, essi dżonson.
CytatTo nie początek bajki, tylko wnioski z wyników prac skomplikowanych programów komputerowych
CytatEee, Beef... mialbym porzucic taaakie fotograficzne plenery, ten Baltyk prawie za oknem, te niemieckie sciezki rowerowe, te plaze dla naturystow...
Tok'Ra napisał/a:A dlaczego uwazasz, ze miales do tego moralne prawo?
http://aleknowak.net
Go Out And Burn The Sensor Again
CytatA dlaczego uwazasz, ze miales do tego moralne prawo
CytatNie akceptuje smileya po tym zdaniu
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
bEEf napisał/a:Tok'Ra, pieprzysz coś za przeproszeniem o ujemnym przyroście naturalnym, tak jak by miał on coś do rzeczy, cytując przy tym jakieś łzwawe wypociny Przyciskany argumentami skaczesz z kwiatka na kwiatek. Co po demografii? Ocieplenie klimatu?? A nie, już napisałeś o ociepleniu klimatu. O curva
Czy Ty sam wiesz, o co Ci chodzi w takim razie? Kolejny unik.
Strata czasu.
Tok'Ra napisał/a:2. Ty radzisz - skoro nie wyrabiasz zyjac na zadupiu to emigruj do cieplych krajow.