Tok'Ra  Dołączył: 10 Lip 2006
bEEf napisał/a:
Cytat
A dlaczego uwazasz, ze miales do tego moralne prawo

Tok'Ra, czy cię naprawdę bawi robienie z siebie kretyna, gdy argumenty zapędzą w kozi róg? Już nie pierwszy raz dajesz po bandzie, rzucając końce linek do wody, by nie było odwrotu.
Cytat
Nie akceptuje smileya po tym zdaniu

Bo w ogóle mocno papierowo te uśmiechy wyglądają. Im się bardziej Tok'Ra śmieje, tym bardziej robi się ponuro. Widocznie czerpie z tego satysfakcję. A niech ma.

Po wojnie moja rodzina zostala przez komunistow ograbiona z majatku, a czesc zostala wywieziona i zamordowana. Alkos twierdzi, ze dzieki grabiezcom mial mozliwosc skonczenia szkoly i to bylo dobre. Dlaczego uwazasz, ze robie z siebie kretyna?

[ Dodano: 2007-08-10, 22:11 ]
alkos napisał/a:
Tok'Ra napisał/a:
2. Ty radzisz - skoro nie wyrabiasz zyjac na zadupiu to emigruj do cieplych krajow.

Przykry jestes.
I cfaniaczek.

Wydawalo mi sie, ze dyskusja jest na argumenty i fakty... :mrgreen: Czemu cfaniaczek?

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Cytat
Ty radzisz - skoro nie wyrabiasz zyjac na zadupiu to emigruj do cieplych krajow.

Nie przypominam sobie :shock: W Łodzi (a ciepły kraj to nie jest na pewno - o, dzisiaj padało) czeka praca na zdolnych informatyków, choćby w naszej firmie. O Warszawie, Wrocławiu, Zielonej Górze to nie wspomnę, bo to oczywiste. Jesteś dobry? Dawaj czadu.

No, ale łatwiej Ci było rzucić ciepłym krajem, bo pasował do tezy o samotnych babciach w parku.

Cytat
Jakie uniki?

No właśnie takie.

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Tok'Ra napisał/a:
Po wojnie moja rodzina zostala przez komunistow ograbiona z majatku, a czesc zostala wywieziona i zamordowana. Alkos twierdzi, ze dzieki grabiezcom mial mozliwosc skonczenia szkoly i to bylo dobre.

Podczas wojny moj pradziadek zginal w komorze glodowej w oswiecimiu jako czlonek AK. Jego syn jako sekretarz partii gminnej wybudowal szkole, remize strazacka i droge w Adamowie, woj. Lubelskie. Dzieki niemu pokolenia dzieciakow mialy DUZO mniej problemowy dostep do edukacji - ja tez dziekuje "systemowi" za taka mozliwosc.

Przestan piepr.zyc, bo kiedy unosze sie jako czlowiek, przestaje byc adminem.

diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
dziwic sie ze w Polsce jest zle jak wiekszosc wypowiedzi prowadzi nas do wspanialej socjalistycznej krainy rownosci, braterstwa i sprawiedliwosci spolecznej (o dziejowej nie wspomne)
tylko nikt nie bieze po uwage jednej rzeczy! zachod (ktory obecnie zipie pod pietnem socjalizmu) swoje bogactwo zawdziecza wlasnie temu znienawidzonemu przez was dzikiemu kapitalizmowi ktory napedzal rozwoj gospodarczy techniczny kulturalny
jak powiedzial chyba Milton Friedman (jak nie to prosze poprawic) zeby Polska stala sie tak bogata jak zachod czy usa nie moze stosowac zasad jakie sa w tych krajach teraz - musi miec takie prawo jakie bylo w nich wtedy gdy zdobywaly to bogactwo

bEEf napisał/a:
Cytat
Ty radzisz - skoro nie wyrabiasz zyjac na zadupiu to emigruj do cieplych krajow.

Nie przypominam sobie :shock: W Łodzi (a ciepły kraj to nie jest na pewno - o, dzisiaj padało) czeka praca na zdolnych informatyków, choćby w naszej firmie. O Warszawie, Wrocławiu, Zielonej Górze to nie wspomnę, bo to oczywiste. Jesteś dobry? Dawaj czadu.

No, ale łatwiej Ci było rzucić ciepłym krajem, bo pasował do tezy o samotnych babciach w parku.

Cytat
Jakie uniki?

No właśnie takie.

Jakie? :mrgreen:
Poludnie bylo zawsze cieplejsze od polnocy :-B A Łódź lezy na poludniu...

Pomysl o takim mechanizmie - czlowiek buduje swoje miejsce na ziemi. Placi skladki na II filar ZUS. Oni je tam inwestuja, zasilajac grupy kapitalowe. Grupy kapitalowe zasilane czesto z funduszy kapitalowych buduja mi hipermarket pod nosem, gdzie robia mi czesto nieuczciwa konkurencje. Ja nie mam wtedy na ZUS i wyjezdzam do Lodzi - zostaje zmuszony do sprzedania domu i przeprowadzenia sie w okolice finansowego atraktora.
Cala rodzina musi wtedy emigrowac ze mna jako zywicielem - nie majac wcale na to ochoty.
I znowu musze zaczynac zycie od nowa, kupowac mieszkanie, urzadzac sie itd...
Czy wiec... nie prosciej obnizyc skladki ZUS dla prowincji? :-)

diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
alkos napisał/a:
Jego syn jako sekretarz partii gminnej wybudowal szkole, remize strazacka i droge w Adamowie, woj. Lubelskie.

gdyby nie komunizm pewnie wybudowalby jeszcze ze dwie fabryki np. samochodow i pierwszych telewizorow (co byloby baaardzo prawdopodobne ale komunisci odrzucili plam Marshalla dla Polski) a nie zajmowalby sie wprowadzaniem sojuszu robotniczo-chlopskiego

wiec moze ty
alkos napisał/a:
Przestan piepr.zyc

[ Dodano: 2007-08-10, 22:29 ]
i zeby bylo jasne - nie pije do ciebie ani twojej rodziny

alkos napisał/a:
Tok'Ra napisał/a:
Po wojnie moja rodzina zostala przez komunistow ograbiona z majatku, a czesc zostala wywieziona i zamordowana. Alkos twierdzi, ze dzieki grabiezcom mial mozliwosc skonczenia szkoly i to bylo dobre.

Podczas wojny moj pradziadek zginal w komorze glodowej w oswiecimiu jako czlonek AK. Jego syn jako sekretarz partii gminnej wybudowal szkole, remize strazacka i droge w Adamowie, woj. Lubelskie. Dzieki niemu pokolenia dzieciakow mialy DUZO mniej problemowy dostep do edukacji - ja tez dziekuje "systemowi" za taka mozliwosc.

Czy to oznacza, ze z uwagi na brak "systemu" w takim NRF-ie, Francji, Anglii itd... pokolenia dzieciakow mialy DUZY problem w dostepie do edukacji? Czy te kraje wychowaly pokolenia analfabetow przez brak wspomnianego "systemu"? Czy oni wszyscy - zaluja braku tego "systemu" - a i dlaczego ludzie tam zyja na wyzszym poziomie niz tutaj w Polsce?
:-B

PiotruśP  Dołączył: 09 Sty 2007
Zawsze ceniłem to forum za brak takich tematów ...

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
Blagam Modow, Adminow i kogo tam jeszcze. Zamknijcie ten watek.
Bo przez takie teksty przestaje byc lewicowcem a staje sie lewakiem....

PiotruśP napisał/a:
Zawsze ceniłem to forum za brak takich tematów ...

To jest hydepark - i do czasu gdy nikt nikomu piesciami po oczach...
Dlaczego sa ludzie, ktorzy boja sie jak ognia pewnych tematow? Brak odwagi na dyskusje?
Czy moze obawa przed przymusem brania w nich udzialu? :mrgreen:
:-B :-B :-B

[ Dodano: 2007-08-10, 22:41 ]
Arti napisał/a:
Blagam Modow, Adminow i kogo tam jeszcze. Zamknijcie ten watek.

Arti - dlaczego? Przeciez czerpiemy przyjemnosc z dyskutowania? :mrgreen:
Konkretny argument prosze :-B

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Cytat

Kupuj Anarchist Cookbook i dołączaj do naszej paczki ;-)
Cytat
Dlaczego sa ludzie, ktorzy boja sie jak ognia pewnych tematow? Brak odwagi na dyskusje?

Dlaczego obstawiasz strach? Wg mnie, to raczej kwestia smaku...
I tego, że takie tematy do niczego nigdy nie prowadzą. Dlatego też jestem za skończeniem tej wymiany ciosów zwanej szumnie dyskusją, choć sam wziąłem w niej udział.

A na wieczór lepsze :-B

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Ten wątek wyczerpał się na trzeciej stronie. Z niezwykłą przyjemnością i przy aplauzie publiczności (PiotruśP, Arti, bEEf) zamykam.

Wróćmy do zasady apolityczności na Forum. Potraktujmy ten wątek jako wyjątkowy - i nie powtarzajmy wiecej tego błędu.

Pozdrawiam wszystkich.

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
zorzyk napisał/a:
Ten wątek wyczerpał się na trzeciej stronie. Z niezwykłą przyjemnością i przy aplauzie publiczności (PiotruśP, Arti, bEEf) zamykam.

Dzieki. Sam bym nie zamknal, bo jestem pijany i mam ochote sie jeszcze poblaznic w imie watpliwych idei...

Skocz do: