diplodok  Dołączył: 13 Cze 2006
  czy Apollo leci sobie w kulki?
czyli kolejne doniesienie z frontu walki odostepnosc pentaxa...
po dlugim okresie kiedy to kontakt z apollo byl praktycznie niemozliwy http://pentax.org.pl/viewtopic.php?t=5467
nasz kochany dystrybutor wystrzelil z cena taka ze k10 w sprzedazy detalicznej musiala by kosztowac prawie 3900zl :shock: :shock: :shock:

rece opadaja
i jak tu sie dziwic niszowosci marki??

lipalipski  Dołączył: 28 Mar 2007
Skandal! Pewnie muszą ZUS i podatki zapłacić. ;-) Albo w ten sposób maksymalizują zyski. ;-) Ech ten kapitalizm, żądamy równego dostępu do darmowych aparatów. Precz z liberałami!!! :mrgreen:

A serio, to rzeczywiście trochę dziwne co najmniej.

Pietras  Dołączył: 30 Kwi 2007
Biorąc pod uwagę że K10D body u pierwszego pośrednika po fabryce kosztuje troszkę mniej niż 1900zł, a do PL można bez najmniejszego problemu przywieźć K10D + Kit za 2600zł (bodajże z VAT-em już i cłem)... To faktycznie w kulki lecą.

Tak sie od kilku dni zastanawiam czy nie zacząć sprowadzać... jedyny minus przymus rejestracji na VAT.

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
diplodok napisał/a:
nasz kochany dystrybutor wystrzelil z cena taka ze k10 w sprzedazy detalicznej musiala by kosztowac prawie 3900zl
A kto każe kupować za taką cenę ? Sam zakupiłem K10D za 3450, w dodatku parę dni po polskiej premierze.
Może mylisz zwykłą Kadyszkę z serią limitowaną ? W dodatku seria limitowana sprzedawana jest z gripem( ale bez szkła) Osobiście uważam taką cenę za bardzo przyzwoitą.

jaad75  Dołączył: 07 Paź 2006
Pietras napisał/a:
Biorąc pod uwagę że K10D body u pierwszego pośrednika po fabryce kosztuje troszkę mniej niż 1900zł, a do PL można bez najmniejszego problemu przywieźć K10D + Kit za 2600zł (bodajże z VAT-em już i cłem)...

Taa... Body można kupić już za $700 - $750 w niektórych sklepach w US, a biorąc pod uwagę zwyczajowe gigantyczne marże w Stanach, podejrzewam, że cena fabryczna to połowa tego...

argawen napisał/a:
Może mylisz zwykłą Kadyszkę z serią limitowaną

zwykla kadyszka...
tu chodzi o prosta rzecz jak jest taka cena to nie zamawiamy - nie ma aparatu na polce - nie ma marki w swiadomosci klienta - sprzedaje sie zero

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
diplodok, - mozesz jasniej....zlozyliscie zamowienie na K10D i dostaliscie odpowiedz ze cena dla was jest tak ok.3000zl?

Fafniak, chodzi o to ze dostalismy taka cene ze przy takiej marzy jak na inne aparaty kadyszka musialaby kosztowac ok3900

http://www.saturnpolska.c...00708152300.pdf

dla porownania :-/

Arczibandit  Dołączył: 25 Maj 2007
diplodok napisał/a:
przy takiej marzy jak na inne aparaty kadyszka musialaby kosztowac ok 3900

Ciągle jeszcze kosztuje tyle w kilku miejscach (Sferis, Komputronik).

Poza tym odnoszę wrażenie że Fafniakowi chodziło bardziej o to jak wysokie marże narzucacie.

Arczibandit napisał/a:
Fafniakowi chodziło bardziej o to jak wysokie marże narzucacie.

nie bardzo moge powiedziec :mrgreen:
ale masz linka do gazetki - wiec mozesz sobie porownac ceny

jotbe
[Usunięty]
W "nie dla idiotów" (W-wa) - wczoraj - z kitem ponad 3900.

Dent  Dołączył: 30 Lip 2007
jaad75 napisał/a:
Taa... Body można kupić już za $700 - $750 w niektórych sklepach w US, a biorąc pod uwagę zwyczajowe gigantyczne marże w Stanach, podejrzewam, że cena fabryczna to połowa tego

No nie do końca.
Znalazłem sklep 17photo.com,cena bez kita 729.Pacjent (który do mnie go przywiezie),zatarabanił się tam.Na miejscu -surprise.Wszystkie ceny bez podatku który muszą doliczyć.I tak zestaw który chciałem z 1400usd skoczył do 1700usd.(a na stronie web o tym ani słówka).
Wniosek-nie wszystko tanie co się świeci w USA
Pozdrawki
Dent

piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
Dent, W USA tak jest chyba w każdym sklepie, że tax doliczają ci dopiero przy kasie, problem podobno znika jeżeli zakupiony towarek jest wysyłany na adres w innym stanie. Bo u nich co stan, to obyczaj (podatkowy) inny. Może korespondenci z NY wypowiedzą się bardziej autorytatywnie.

jaad75  Dołączył: 07 Paź 2006
piotr_luk, jest dokładnie tak jak napisałeś... ;-)
Wystarczy zamówić w sklepie, który nie ma fizycznego adresu w stanie, w którym masz billing address swojej kart kredytowej.

Dent, tu masz body za $730 (po rabacie $680):
http://www.abesofmaine.co...0D&l=PRICEGRABB
Sklep sprawdzony, No Tax (jeżeli nie mieszkasz w NJ), Free Shipping
Tutaj nawet za $653, ale nie znam sklepu:
http://www.quest4cameras....2269&l=Shopping
EDIT: ten sobie daruj, przeczytałem recenzje...

Pamietaj, że bardzo mała marża w Stanach to 20%, na niektóre rzeczy narzuca się 50-150% - nie do uwierzenia dla europejczyka, ale takie są fakty...

Grendel  Dołączył: 31 Gru 2006
jotbe napisał/a:
W "nie dla idiotów" (W-wa) - wczoraj - z kitem ponad 3900.

W Zabrzu ponad 4200 :/

Skocz do: