Stachu  Dołączył: 27 Kwi 2007
A jak wymienią body na nowe to jest nowa gwarancja? Ja tak miałem z odtwarzaczem mp3.

jaad75  Dołączył: 07 Paź 2006
Fafniak napisał/a:
...jezeli druga puszka ma tez FF ale z tym samym szklem..... to ......moze jednak szklo?

No właśnie... Ja wymieniałem body 2 razy, bo miałem FF w świetle żarówkowym, a jak w końcu trafiłem na takie które go nie miało, to okazało się, że z większością szkieł ma spory BF w świetle dziennym i na większych odległościach... Kiedyś je pewnie wyślę do serwisu, ale w tej chwili mam ustawioną na stałe korekcję +70um w świetle dziennym, a zeruję ją gdy mam ostrzyć przy żółtych żarówkach... Oczywiście wiem, że tak nie powinno być i aparat napewno pojedzie do serwisu, ale wciąż ciężko mi się z nim rozstać... ;-)

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
Stachu napisał/a:
A jak wymienią body na nowe to jest nowa gwarancja?
U mnie przepisali nowy numer na gwarancji.

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
vesper napisał/a:
Czy wyczyszczą mi matówkę i matrycę za free w ramach gwarancji
To na 100% nie wchodzi w zakres gwarancji... :evil:

vesper  Dołączyła: 19 Gru 2006
zorzyk napisał/a:
vesper napisał/a:
Czy wyczyszczą mi matówkę i matrycę za free w ramach gwarancji
To na 100% nie wchodzi w zakres gwarancji... :evil:

O, dzięki wielkie. To nietopsz. Co prawda ta TRAWA, KTÓRA MI SIĘ CIĄGNĘŁA PRZEZ PÓŁ MATÓWKI :evil: :mrgreen: zniknęła, ale matrycy by się przydało czyszczenie. Ech, to trzeba na miejscu pójść...

A pytam, bo takie Canony np. mają to w ramach gwary. :-/

mceyk  Dołączył: 13 Sty 2007
vesper napisał/a:

Tylko przez połowę okresu gwarancji. Na szczęście oddałem dzień przed terminem 8-)

KR  Dołączył: 25 Sie 2006
I mogę w końcu się z Wami podzelić informacją o mojej przygodzie z serwisem.
Wcześniej pisałem Wam że moje body powędrowało do serwisu i już w nim pozostało :cry: .
Za to w zamian serwis podesłał mi nowe body :-D .

Na razie jeszcze nie udało mi sie go całego potestować ale wstępnie wygląda wszystko dobrze.

Czas reklamacji, pomijając czas przesyłki w obie strony, wynosił około 12 dni. Czyli całkiem nieźle.
Ogólnie jestem zadowolony z przebiegu, czasu i efektu.

Pozdrawiam

p.s.
wieczorem, jak tylko znajde chwile to wpisze nowy numer seryjny w naszej bazie.

vesper  Dołączyła: 19 Gru 2006
mceyk napisał/a:
vesper napisał/a:

Tylko przez połowę okresu gwarancji. Na szczęście oddałem dzień przed terminem 8-)

Ale z Ciebie szpieg ;-)

tidus art  Dołączył: 09 Paź 2006
witam, chcialem sie dowiedziec czy gdy przywiezie sie aparat z anglii i bedzie sie mialo caly dowod zakupu to czy w polsc e jesli bedzie bf albo ff bedzie mozna starac sie o wymiane apaeratu na drugi? pytam bo to calkiem wazna rzecz...

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
tidus art, - o to powienienes spytac raczej w serwisie bo my szklanej kuli nie posiadamy....

wmorde  Dołączył: 04 Cze 2007
FF , BF od storny serwisu - technicznie
Tu link jest instrukcja serwisowa do GX-10 ,ale na zdjęciach wewnątrz jest K10.

3xs  Dołączył: 20 Kwi 2008
Właśnie odebrałem K200. Podpiąłem HELIOSA ( AF na razie nie mam) i na potwierdzeniu ostrości wychodzi mi chyba FF. Czy to znaczy, że to jest wada układu AF z puszki? Po południu spróbuje z jeszcze z innym obiektywem.

siwyyy77  Dołączył: 24 Lip 2007
3xs, oczywiście aparat masz na statywie :?: :!:

WuWu84  Dołączył: 25 Wrz 2007
3xs napisał/a:
Podpiąłem HELIOSA ( AF na razie nie mam) i na potwierdzeniu ostrości wychodzi mi chyba FF. Czy to znaczy, że to jest wada układu AF z puszki?

Raczej nie masz się czym przejmować - Heliosy znane są ze swej "unikatowości" jak EF-Sy dzisiaj. Z moim egzemplarzem generalnie wolniej działa potwierdzanie ostrości, nawet od ciemniejszego (a może właśnie dla tego) i optycznie nie lepszego MIRa-1B. No i też mam z nim FF, szczególnie przy świetle żarowym. Ale też miałem które zachowywały się zupełnie poprawnie...

Skocz do: