PentaGrupa na FB | Zapraszam również na moją stronę poświęconą fotografii nieruchomości - bshots.pl
adamo napisał/a:FF to wyższe użyteczne ISO. O ile w K200 "iso wysokiej jakości" moim zdaniem kończyło sie na 400 przy 800 była już zauważalna degradacja jakości a 1600 to już w ostateczności. K-5 przesunął te granicę do 800. Ale już taki D610 pozwolił by mi zejść do 3200. To aż 3EV więcej światła, ameryki przecież nie odkrywam.
Lynne: Co ci zamówić?
Ja: Stek...
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Ja: Lynne, ja robię zdjęcia Pentaksem i obrabiam je pod Linuksem...
Lynne: Dobra, to jaki ma być ten stek? Krwisty?
adamo napisał/a:O ile w K200 "iso wysokiej jakości" moim zdaniem kończyło sie na 400 przy 800 była już zauważalna degradacja jakości a 1600 to już w ostateczności. K-5 przesunął te granicę do 800. Ale już taki D610 pozwolił by mi zejść do 3200.
Polska, cóż, to nie Śląsk, ale też tam ładnie, A. Sapkowski, "Boży wojownicy"
GX8, GM1, P7-14, P12-32, P35-100, P100-300, K50/1.1
Dokładnie, wiem, że wiesz, ale potwierdzę. ;)Apas napisał/a:Pamietaj, że crop ma tez swoje zalety, ktore - szczerze mówiąc poza kwestią portretu - chyba równoważą wady. A dla sportowców i przyrodników stanowią poważny atut!
Polska, cóż, to nie Śląsk, ale też tam ładnie, A. Sapkowski, "Boży wojownicy"
GX8, GM1, P7-14, P12-32, P35-100, P100-300, K50/1.1
adamo napisał/a:Lubię zrobić zdjęcie sowy na belce ciemnej stodoły, czarnego bociana w pochmurny dzień, dzięcioła w ciemnym lesie. Lubię potem oglądać tego dzięcioła na monitorze, źrenicę oka, czasem obrączkę na nodze (...)
adamo napisał/a:Właśnie takich dziwaków jak ja.
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
adamo napisał/a:Jestem fanem przyrody, proszę nie mylić z fotografią przyrodniczą. Lubię zrobić zdjęcie sowy na belce ciemnej stodoły, czarnego bociana w pochmurny dzień, dzięcioła w ciemnym lesie. Lubię potem oglądać tego dzięcioła na monitorze, źrenicę oka, czasem obrączkę na nodze. A może da się przeczytać co na niej pisze?
espresso napisał/a:są marki pojazdów ktore się specjalizują w napędzie x4, że upieranie się przy protezach w wydaniu VW
CzareK
CzareK
White napisał/a:Co wejdę do tego wątku to musi być o volcwagenie?! Do garów!
PentaGrupa na FB | Zapraszam również na moją stronę poświęconą fotografii nieruchomości - bshots.pl
Apas napisał/a:Ale jeśli okaże się za krótka na K-5, to na FF będzie jeszcze krótsza, nie sądzisz?
Robert napisał/a:Apas napisał/a:Ale jeśli okaże się za krótka na K-5, to na FF będzie jeszcze krótsza, nie sądzisz?
Będzie tak samo długa, albo krótka, co kto woli.
Nie dluga, nie krótka, lecz w sam raz. Zaśpiewaj koteczku jeszcze razRobert napisał/a:Będzie tak samo długa, albo krótka, co kto woli.
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
Canon zły oraz K-7, MZ-30, SF7, ME, Spotmatic, Tessar 50/2.8, Kijew 60
Yu Yoshida napisał/a:If you look mid-to-long term, digital camera makers are slipping and the market is becoming an oligopoly.
Canon Inc, Nikon Corp and Sony Corp controlled over 60 percent between them.
Only those who have a strong brand and are competitive on price will last - and only Canon, Nikon and Sony fulfil that criteria.
Królestwo za jedno zdjęcie! @czarnobialestudio