opiszon napisał/a:ok, ale co jest na osi X ?
matb napisał/a:Może się nie znam, ale nie wydaje mi się, aby w tym okresie coś szczególnie ciekawego się w muzyce zadziało. Może poza globalizacją publiki i umasowieniem produkcji, pojawieniem się zjawisk w rodzaju beatlemani itp. Bardziej interesujący już jest chyba kolejny okres - lat 90-tych i późniejszych, kiedy mamy do czynienia z gwałtowną ekspansją przemysłu muzycznego i przesunięciem akcentu z twórcy/autora na producenta/wydawcę (tudzież z praw autorskich na majątkowe), ze wszystkimi tego konsekwencjami (w tym np. obiegiem internetowym muzyk).
Wrzuć to w google docs to będzie można zrobić porządny wykres.zipzip napisał/a:Ten wykres to proteza prośbyGwiazdor napisał/a:To jeszcze możesz zrobić rozkład statystyczny po roku nagrania.
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
zipzip napisał/a:jakoś nie zauważyłem tej rewolucji lat dziewięćdziesiątych
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
1991, 8 rekordówbEEf napisał/a:w sumie nawet na tym wykresie wrzuconym przez zipzipa widać, który.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Moje gnioty
K-5, DA SMC 15/20-40/70 LTD, DA*50-135/2.8, SMC A 50/1.7
bEEf napisał/a:Ciekawe, jaki pojedyńczy rok zwycięża w tej statystyce, jeśli macie chwilkę, to zróbcie statystykę, bo ja mam faworyta :) To tak a propos:
zipzip napisał/a:
jakoś nie zauważyłem tej rewolucji lat dziewięćdziesiątych
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
To jest link tylko dla "zalogowanych" - daj coś co możekażdy oglądać.zipzip napisał/a:https://drive.google.com/a/pentax.org.pl/?tab=wo#folders/0B7ax36HVJe_rY1FZN1g2REJzZXM
Ciekawe czy zadziała?
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
MCsubi napisał/a:Ciekawy byłby tu wykres korelacji, z uwzględnieniem wieku głosujących.
bEEf napisał/a:Ciekawe, jaki pojedyńczy rok zwycięża w tej statystyce
zapomniał o Czajkowskimmatb napisał/a:Taaa... I dlatego w topie wszechczasów nie ma żadnego utworu np. Mozarta, Bacha czy Beethovena?
zipzip napisał/a:na CD da się nagrać zbyt dużo materiału. Po prostu często brakuje czasu by spokojne wysłuchać i skupić się nad całym CD
zipzip napisał/a:Pisząc: [...] zapomniał o Czajkowskim
CzareK
| Pentax Z-1p | MX | FA*24/2.0 | FA 77/1.8 Ltd |
| Pentax 645n | FishEye 30/3.5 | FA645 45-85/4.5 | FA645 80-160/4.5 | FA645 200/4 | Voigtländer 6x9 |
| Pentax 67 | 6x7SMC 55/3.5 | 67SMC 105/2.4 |
| Contax G1 | Contax G2 | Biogon T* 28/2.8 | Planar T* 45/2.0 |
| Provia 100F | Provia 400F | HP5+ | TriX | Delta 100 | Waidodayo!
tref napisał/a:Dla mnie radio było ostoją reportażu.
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
| Pentax Z-1p | MX | FA*24/2.0 | FA 77/1.8 Ltd |
| Pentax 645n | FishEye 30/3.5 | FA645 45-85/4.5 | FA645 80-160/4.5 | FA645 200/4 | Voigtländer 6x9 |
| Pentax 67 | 6x7SMC 55/3.5 | 67SMC 105/2.4 |
| Contax G1 | Contax G2 | Biogon T* 28/2.8 | Planar T* 45/2.0 |
| Provia 100F | Provia 400F | HP5+ | TriX | Delta 100 | Waidodayo!