Markoo  Dołączył: 12 Kwi 2007
marucha napisał/a:
w dni robocze

Wlasnie pamietam, a moze nadal to jeszcze widac, na znakach spod farby przeswitalo "dni powszednie" , po zmianie napisu. Dni powszednie byly interpretowane jako pn-pt.
Pozdr Markoo

tomecki  Dołączył: 22 Kwi 2006
Już mniej więcej sobie poukładałem co i jak tylko męczy mnie ta Wieliczka, może nie warto patrzę że może i to samo będę miał w Bochni a na pewno taniej i mniej ludzi (chyba). Problem w tym że z małym dzieckiem to może być problem jak mi zacznie mocno marudzić to będę musiał się ewakuować :mrgreen:
To co może być Bochnia zamiast Wieliczki?

deniel  Dołączył: 15 Kwi 2007
tomecki napisał/a:
Już mniej więcej sobie poukładałem co i jak tylko męczy mnie ta Wieliczka, może nie warto patrzę że może i to samo będę miał w Bochni a na pewno taniej i mniej ludzi (chyba). Problem w tym że z małym dzieckiem to może być problem jak mi zacznie mocno marudzić to będę musiał się ewakuować :mrgreen:
To co może być Bochnia zamiast Wieliczki?
Polecam kopalnie w Bochni, ktora nie tylko jest starsza od Wieliczki ale tansza i ciekawsza(chodzi mi o dziecko) W Bochni masz winde do gory jaki i na dol(Wieliczka proponuje spacer w dol, z bobaskiem to juz nie jest funny :mrgreen: ) No i niedaleko Bochni jest tez Zamek w Nowym Wisniczu(dawno tam nie bylem ale kiedys byl OK)a obok niego jedno z najciezszych wiezien w Polsce,oraz kilka zabytkow arychtektury drewnianej( np.Lipnica Murowana) A jesli chodzi o Krakow polecam klasztor Kamedulow(raz do roku jest otwarty)bardzo ciekwe miejsce odsylam do internetu.

tomecki  Dołączył: 22 Kwi 2006
No to dzięki wszystkim za info, generalnie jestem bardzo zadowolony z wycieczki, tylko te pięknie rozkopane ulice :evilsmile: dla Krakusów pewnie normalka ale dla mnie jak patrzę w mapę i jadę a później się okazuje że tego ronda tak naprawdę nie ma i trzeba objeżdźać pół miasta to mi z lekka ciśnienie skacze :-P , niewspominając o świetnym oznakowaniu i takiej samej jakości dróg :evilsmile: Cała reszta jak najbardziej zachęcająca, efekty zdjęciowe niedługo tutaj: http://pentax.org.pl/viewtopic.php?p=110967#110967
P.S. Mam nadzieję wrócić tam jeszcze nie raz, dla wszystkich pomocnych :-B

Skocz do: